Met deze functie wil Apple voorkomen dat inbrekers je kostbare iMac Pro stelen

Apple’s nieuwste iMac, de iMac Pro, komt aankomende december uit. Ondanks dat het Amerikaanse techbedrijf de specificaties van de PC al heeft vrijgegeven, duiken er toch nog steeds nieuwe functies op die zijn ontdekt door programmeurs.

iMac Pro krijgt extra beveiliging

Op de techblog Pike’s Universum is te lezen dat de Apple iMac Pro waarschijnlijk een functie bevat die ‘Find my iMac Pro‘ heet. Een soortgelijke functie ken je wellicht al wel van je iPhone, maar is dus naar verluidt ook ingebouwd in de nieuwe PC van Apple.

De functie zou een melding versturen wanneer de iMac gestolen is. Deze melding zou onder andere bestaan uit de locatie van het apparaat, gebaseerd op de GPS die er in is ingebouwd. Volgens de website is het voor gebruikers niet mogelijk om deze functie uit te zetten.

Bescherm your precious

Om deze nieuwe functie te ontdekken groef Pike’s Universum diep in de code van macOS. Hierdoor werd ook ontdekt dat de computer ook als eerste computer van Apple ondersteuning krijgt voor de spraakassistent Siri.

In die code zijn dus ook verwijzingen gevonden voor een mobiele verbinding, die de geavanceerde diefstalbeveiliging mogelijk maakt. Je zou via de iCloud precies kunnen zien of je iMac nog op dezelfde plek staat.

iMac Pro

Ondanks dat Apple deze nieuwe functie nog niet heeft bevestigd, kunnen we ons voorstellen dat een degelijke functie wenselijk is bij deze computer. Zelfs de goedkoopste iMax Pro gaat ongeveer 4250 euro kosten. Dat is veel duurder dan iedere andere computer die het Amerikaanse techbedrijf tot nu toe heeft ontwikkeld. Hiermee is het apparaat een doorn in het oog voor inbrekers.

Of de functie straks daadwerkelijk in de nieuwe iMac zit, dat zullen we waarschijnlijk pas weten wanneer hij in de winkels verschijnt. Extra beveiligingsfunctie of niet, het is ook belangrijk dat je zelf op je online security let. Dit zijn de online beveiligingsfouten die je elke dag maakt.

Reageer op artikel:
Met deze functie wil Apple voorkomen dat inbrekers je kostbare iMac Pro stelen
Sluiten