Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 9 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Met deze truc zie je iMDB-beoordelingen op Netflix

Wat is nu echt een goede film op Netflix? Om daarachter te komen moet je heel wat stappen ondernemen. Toch kan het allemaal veel simpeler.

Het beoordelingssysteem van Netflix zit nogal ingewikkeld in elkaar. Nou ja, eigenlijk is het er niet meer. Vroeger konden de gebruikers nog een beoordeling geven, maar de streamingdienst heeft dat in de zomer van 2018 de nek omgedraaid. Volgens Netflix kwam dit doordat steeds minder mensen reviews achterlieten.

Beoordelingen op Netflix

In plaats van een beoordelingssysteem heeft Netflix nu een zogenaamde matchscore. Deze bepaalt op basis van wat je kijkt, wat een goede aanbeveling voor je is. Natuurlijk is dat makkelijk, maar dat is niet alle gevallen ideaal. Soms wil je een keer iets anders kijken dan je normale patroon. Het zou dan ook handig zijn als er een beoordeling is over welke content kwalitatief goed is en welke niet. Nu moet je eerst op iMDB of Rotten Tomatoes kijken om vervolgens uit te zoeken of die serie daadwerkelijk op Netflix is. Amazon Prime Video heeft bijvoorbeeld wel iMDB-scores naast content staan, wat het weer wat makkelijker maakt.

Zo maak je het zichtbaar

Toch kan dit nu ook bij Netflix. Niet door de streamingdienst zelf, maar via een extensie in je Google Chrome-browser. Met TV Chart wordt de beoordeling in je Netflix-menu er automatisch naast gezet. Het geeft de beoordeling van de gehele serie en elke aflevering afzonderlijk weer. Zo weet je altijd wat je kunt verwachten. Toch loopt het nog niet altijd 100 procent, aangezien het bij sommige producties nog niet lukt om weer te geven. Hopelijk wordt daar snel aan gewerkt. Het maakt in ieder geval het streamen weer net een beetje makkelijker.

Mocht je de extensie niet willen installeren, of kijk je Netflix alleen op televisie? Dan hebben wij een oplossing. Wij hebben een aantal pareltjes speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze truc zie je iMDB-beoordelingen op Netflix
Sluiten