Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 12 dec 2017

Piepjonge ontwikkelaar brengt iMessage naar Android: zo werkt het

Veel iPhone-gebruikers lopen bij het overstappen naar Android tegen een maar al te bekend probleem op: iMessage. Apple is erg goed in het vangen van consumenten in zijn gesloten ecosysteem. Oftewel: alles werkt zeer goed, zolang je enkel diensten en producten van Apple gebruikt.

Piepjonge ontwikkelaar brengt iMessage naar Android

Allemaal leuk en aardig, tot je een ander product wil gaan gebruiken. Zoals een Android smartphone. Diensten als WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram werken op beide platformen. Apple houdt iMessage echter angstvallig gesloten, ondanks geruchten die op uitbreidingsplannen wezen.

Gelukkig zijn er handige ontwikkelaars die je een handje kunnen helpen. Een 16-jarige ontwikkelaar genaamd Roman Scott heeft het voor elkaar gekregen om iMessage op Android smartphones werkende te krijgen. Het resultaat is een handige nieuwe app genaamd WeMessage.

iMessage App Android

Het is geen risicovolle en buggy workaround, maar een verrassend degelijke app. Voorlopig. De kans is namelijk groot dat Apple maatregelen neemt wanneer WeMessage te populair wordt. Tot dan kun je van een stukje magie genieten, een alternatief universum waar Apple niet zo anti-consumer handelt.

WeMessage werkt, maar met een catch

Het slechte nieuws: je hebt wel een Mac nodig. WeMessage bestaat uit twee stukjes software: een app voor Android, en een server voor Mac. Het programma op je Mac of MacBook speelt je berichten door naar de app. Hetzelfde geldt wanneer je berichten verstuurt naar anderen, dat gaat allemaal via het stukje software.

Apple’s servers kunnen enkel via Apple’s hardware benadert worden, zo legt de piepjonge ontwikkelaar uit. In theorie zou hij WeServer voor Windows of Linux uit kunnen brengen, maar dat zou volstrekt illegaal zijn. Door de Mac-route te kiezen is de kans groter dat Apple niet ingrijpt.

Pure blufferij, of echt een jong genie? Dat gaan we in de nabije toekomst ontdekken.

Genie of pure blufferij?

Die kans is echter nog steeds aanwezig. Ontwikkelaars hebben eerder dergelijke trucjes gebruikt, die vervolgens met software-updates voor MacOS geblokkeerd worden. De 16-jarige ontwikkelaar beweert dat hij daar een oplossing voor heeft gevonden. Pure blufferij, of echt een jong genie? Dat gaan we in de nabije toekomst ontdekken.

Het blijft een prestatie van formaat. Hier kun je zelf checken hoe je WeMessage kunt gebruiken. Check ook de vijf belangrijkste redenen waarom iPhone-gebruikers overstappen naar een Android smartphone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Piepjonge ontwikkelaar brengt iMessage naar Android: zo werkt het
Sluiten