Mark Hofman
Mark Hofman Apps 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

iMessage in 2013 al naar Android als Eddy Crue niet werd tegengehouden

De rechtszaak tussen Epic Games en Apple lijkt dé bron te zijn voor informatie over iMessage. Eerder werd al duidelijk waarom de dienst niet naar het platform van Google kwam. Nu zien we dat een degelijk plan wel dergelijk op tafel heeft gelegen.

Eddy Cue, Senior Vice President of Internet Software & Services, wilde iMessage namelijk al in 2013 naar Android brengen. Sterker nog: de plannen lagen al op tafel, maar werden door een aantal andere executives van tafel geveegd.

iMessage voor Android: Apple doet opvallende uitspraak in rechtszaak

iMessage in 2013 al naar Android?

Het was de bedoeling dat een heel team de iMessage ondersteuning voor Android zou onderhouden. Eddy Cue zag het al helemaal voor zich. Dat wordt duidelijk uit documenten rondom de rechtszaak tussen Epic Games en Apple. De Senior Vice President wilde er helemaal voor gaan, maar kreeg weinig steun van andere executives als Craig Federighi. Dat is te lezen in een emailconversatie tussen de SVP van Software Engineering (Federighi) en de SVP van Internet Software & Services (Cue).

The Verge maakt duidelijk dat de gesprekken, die in de documenten zijn in te zien, tussen 7 en 8 april 2013 plaatsvonden. Gezien er sterke aanwijzingen waren dat Google in dat jaar WhatsApp over zou nemen (wat achteraf niet gebeurde) wilde Eddy Cue iMessage zo snel mogelijk overzetten. “We moeten iMessage echt naar Android brengen”, zo is in de e-mail te lezen. “Ik heb een aantal mensen die de zaak hebben onderzocht en we moeten er op volle snelheid tegenaan. Dit moet een officieel project worden.” Zoals gezegd was Federighi een stuk minder enthousiast:

Iets dat in lijn ligt met het bericht dat we al eerder over dit onderwerp tegenkwamen. Volgens Cue was ook Phil Schiller het niet eens met de zaken. Wat de voormalig SVP van Worlwide Marketing precies tegen de dienst had wordt niet benoemd, maar volgens Cue was hij er gewoon op tegen. “Hij was van mening dat we het niet moesten doen en we hebben het niet gedaan”, zo laat hij weten.

Meer richting WhatsApp

Ondanks het feit dat iMessage een exclusieve dienst blijft voor Apple-producten, lijkt Apple het grote publiek wel te willen bereiken. Zo kwam eerder deze week het bericht naar buiten dat de berichtendienst voorzien gaat worden van een hoop aantal nieuwe functionaliteiten. De uitrol daarvan laat nog even op zich wachten, maar tijdens WWDC 2021 kunnen we zeker wat aankondigingen verwachten op dat gebied.

Het is uiteindelijk de bedoeling dat iMessage meer op tegenhanger WhatsApp gaat lijken. Hoe Apple dat van plan is, dat lees je in het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iMessage in 2013 al naar Android als Eddy Crue niet werd tegengehouden
Sluiten