Daniel Koster
Daniel Koster Apple 15 sep 2016

iMessage is compleet vernieuwd, dit zijn alle toffe nieuwe functies

iMessage is met iOS 10 compleet op de schop gegaan. Of nou ja, vooral van allerlei nieuwe functies voorzien. Wij laten je zien welke nieuwe functionaliteiten dit zijn én hoe ze werken.

Altijd de juiste emoji vinden

Wanneer jij een bericht tikt, kun jij zien welke woorden je kunt inwisselen voor emoji. Dit werkt als volgt: na het typen van een bericht druk je op het icoontje links naast de spatiebalk en dictafoon. Dan kleuren de woorden oranje waar een emoji van bestaat. In het onderstaande bericht zijn dat woorden als ‘thee’ en ‘lachen’.

Met één tik antwoorden

Heb je een bericht ontvangen? Dan kun je hier snel op antwoorden. Houd de reactie ingedrukt en je ziet vanzelf de emoji tevoorschijn springen. Kies er eentje en voilà.

Een handgeschreven bericht tikken

Zit je in een gesprek met iemand verwikkeld? Draai dan je telefoon eens een kwartslag. Je krijgt dan een groot veld te zien waar je in kunt tekenen, handig voor een geschreven bericht. Ook staan hier allerlei geprepareerde berichten in.

Onzichtbare berichten versturen

Oké, hier is redacteur Malou erg fan van. Door na het typen van een bericht de verzendknop ingedrukt te houden kun je uit allerlei leuke animaties kiezen. Zo kun je een bericht onzichtbaar maken totdat iemand erop tikt. Ook kun je allerlei andere grappig animaties kiezen. Probeer ze uit zouden we zeggen!

Een feestelijke animatie

Wil je nog verder gaan? Je hebt een vijftal animaties die je in hetzelfde menu als net beschreven kunt vinden als je bovenin op ‘Scherm’ tikt. Zo wordt jouw bericht bijvoorbeeld met ballonnen en afgeleverd. Extra feestelijk dus!

Stickers en zaken van andere partijen

Naast het tekstvak vind je een driehoekje. Tik hierop, dan rolt er een menu uit met allerlei zaken. De meest rechter is het A-icoontje. Je komt dan bij de aparte store die voor iMessage is ontwikkeld uit. Die vind je door op de vier stippen links onderin te tikken. Dingen als stickers, maar ook spelletjes en andere handige apps zijn dan allemaal te downloaden (sommige zijn gratis, sommige niet). Ook kun je niet voor de Store kiezen, maar voor ‘Muziek’. Dan kun je bijvoorbeeld je favoriete nummer delen!

Berichten schrijven? Nee, teken ze

Naast het icoontje van de iMessage Store vind je een hartje met twee vingers. Druk hierop en je kunt tekenen. Wij tekenden even een hartje om onze zieke collega een hart onder de riem te steken. Dat hartje is wel een beetje misvormd, hopelijk vat ze het niet verkeerd op! Tip: tik rechts onderin op het driehoekje, dan wordt het tekenvlak groter.

Nog iets leuks, je hebt hier ook ‘Digital Touch’. De uitleg van de verschillende opties vind je automatisch als je het tekenvlak groter maakt. Zo kun je een vuurbal sturen door met één vinger te drukken of een hartslag sturen door twee vingers op het scherm te houden. Cool!

Maar the story continues! Je kunt namelijk via dit scherm ook een foto of video maken en terwijl je dit doet allerlei zaken daaraan toevoegen. Dat kan via de net-genoemde Digital Touch of door gewoonweg te tekenen. Waarschuwing: als je hier mee aan de slag gaat, is de kans groot dat je niet meer te stoppen bent.

Een foto (maken en) versturen

Tot slot heb je helemaal links nog de optie om een foto te maken of er eentje uit je fotobibliotheek te pakken. Dat werkt gemakkelijk en spreekt voor zich. Die kun je vervolgens versturen en klaar is Kees.

iMessage stijgt op sommige punten zelfs boven Snapchat en WhatsApp uit

Je hebt vast al door wat Apple probeert. Juist, afrekenen met zaken als WhatsApp en Snapchat. Het kunnen maken van video’s en hierop kunnen tekenen is de eerste stap tegen Snapchat. Die iMessage Store, dat is dan weer dé manier om WhatsApp de loef af te steken. Wij zien de toekomst voor iMessage rooskleurig in, want er staat vast nog meer op het programma. Wil je de andere veranderingen van iOS 10 zien? Hier waren wij het meest enthousiast over en deze verborgen zaken kun jij nu dankzij het nieuwe besturingssysteem uitvoeren. Check!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iMessage is compleet vernieuwd, dit zijn alle toffe nieuwe functies
Sluiten