Rutger Houweling
Rutger Houweling 12 jul 2013

In 2015 vliegen we rond op een Hoverboard en bedienen ‘m met onze smartphone

Wanneer we denken aan de film Back to the Future II willen we maar al te graag rondvliegen op een hoverboard. Nu kun je een replica kopen waar je niets aan hebt óf je kunt nog twee jaar wachten op een werkend hoverboard. Het bedrijf Haltek Industries heeft hiervoor een Indiegogo-project ingediend. Het enige wat ze hiervoor nodig hebben is een miljoen dollar. Valt mee toch?!

 
Haltek Industries is op hun website al aan het aftellen en geeft aan een open source platform te leveren voor de mensen die geïnteresseerd zijn in een hoverboard. Het vliegende skateboard willen ze maken van een speciaal soort koolstofvezel dat ultra licht en super sterk is. Verder zijn ze onderzoek aan het doen naar batterijen die genoeg power kunnen leveren om iemand omhoog te liften. Hiervoor hebben ze een lithium-air batterij en een stuk papier dat je in een speciale inkt doopt op het oog.

 
Voor de besturing van het hoverboard willen ze een app ontwikkelen zodat je ‘m met een smartphone kunt bedienen. Wordt je hoverboard gestolen? Dan is-ie via de smartphone eenvoudig te tracken en kun je ‘m zelfs besturen. Een dief heeft er dus niets aan. Wil je er zelf één bemachtigen? Dan betaal je omgerekend vierduizend euro voor een DIY-kit of achtduizend euro voor een compleet hoverboard. Geloof je in het project? Dan kun je er hier één bestellen en wie weet vlieg jij over twee jaar met een hoverboard door de stad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In 2015 vliegen we rond op een Hoverboard en bedienen ‘m met onze smartphone
Sluiten