Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 09/10/2012

In de Amsterdamse 9 straatjes kun je nu 24/7 shoppen door QR-codes

Sinds afgelopen vrijdag is het mogelijk om in de Amsterdamse 9 Straatjes voor 24/7 te winkelen door te betalen met je mobiele telefoon. Dit kan door middel van QR-codes. Het concept is een samenwerking van Paypal met 9straatjesonline.com.

Hoe werkt het? De meewerkende winkels (30 in totaal) hebben een QR-code op hun etalageruit. Door deze te scannen kom je automatisch op de mobiele website van 9straatjesonline.com. Daar volgt een overzicht met de producten uit de etalage. Vervolgens selecteer je het gewenste product en eventueel de gewenste kleur of maat en kun je met één druk op de knop betalen met PayPal. Het gekozen product wordt vervolgens binnen twee werkdagen thuisbezorgd.

Vrijdag werd het mobiele 24/7 shopping gebied gepresenteerd in het atelier van Anouk Beerents. Wij waren er bij om dit nieuwe concept van dichtbij te zien en te checken of het daadwerkelijk werkt. Dat het daadwerkelijk werkt is zeker. Door het scannen van de QR-code kwamen we inderdaad direct bij het afrekenen van het product terecht. Of het daadwerkelijk de toekomst is, is nog maar de vraag. Het klopt dat er steeds meer mobiele betalingen plaatsvinden, maar om 11 uur ‘s avonds even te gaan shoppen lijkt ons wat overbodig. Vooral in de winter doe je dit liever vanaf de bank. Maar goed, als je spontaan langs de winkel fietst en je ziet iets leuks kan het een oplossing zijn.

Tijdens de presentatie van afgelopen vrijdag gaf Paypal ook aan dat het concept nog volop in ontwikkeling is en dat het dus door ontwikkeld wordt. Wij hopen dat ze na gaan denken over NFC. Dit is een toch wat handigere technologie. iPhone gebruikers moeten dan ‘helaas’ nog wel even wachten totdat ze 24/7 kunnen shoppen. Heb je dus een tijdje een vet shirt op het oog die in een etalage van de 9 Straatjes hangt, maar de winkel is steeds gesloten als jij vrij bent? Kijk dan of je kunt QR-shoppen. Je moet nog wel hopen dat de winkel meewerkt. Bekijk in onderstaande afbeelding welke winkels er meewerken. (Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Reageer op artikel:
In de Amsterdamse 9 straatjes kun je nu 24/7 shoppen door QR-codes
Sluiten