Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 18 dec 2014

In dit iglo-dorp kun je romantisch overnachten in de sneeuw

Ga jij deze winter de sneeuw opzoeken? Waarschijnlijk heb je dan ergens een mooi chalet gehuurd. Maar wil je echt alles uit je ervaring in de sneeuw halen? Dan moet je het ALPENIGLU dorp checken in Hochbrixen, Oostenrijk. Dit is een dorp wat bestaat uit achttien iglo’s die van alle gemakken zijn voorzien. In dit dorp beleef je het ultieme eskimo-gevoel, maar dan het gevoel van eskimo’s die er een luxe levensstijl op na houden.

 
In de iglo overnacht je op rendierhuiden. Als die nog niet warm genoeg zijn kun je er een slaapzak bijpakken en dan lig je warm genoeg om de koudste nacht aan te kunnen. Het iglo-dorp ligt vlak naast een skilift en is daardoor ook ideaal als je graag de pistes opzoekt. Toch kun je je in de iglo ook prima vermaken. Zo kun je fondue eten op een tafel van ijs en ook de drank wordt geschonken in glazen van ijs. Verder is ook gezorgd voor voldoende vermaak buiten je iglo. Je kunt bijvoorbeeld een bergwandeling maken of meedoen aan een workshop ijsbeeldhouwen.

 
Als je na een onvergetelijke nacht wakker wordt staat er een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar. Je hoeft dus zelf niets mee te nemen, want alles wat je nodig hebt wordt verzorgd. Het enige wat je niet moet vergeten is je tandenborstel en wat kleding. Als je gezellig met je partner wilt overnachten kan dat van donderdag tot en met zondag. Van maandag tot en met woensdag kun je met groepen van maximaal 28 personen in de iglo’s overnachten. We moeten er wel bij zeggen dat het alleen mogelijk is als er ook voldoende sneeuw ligt. Een overnachting kost per persoon 185 euro en in het weekend is dat 210 euro. Als jij al weet wanneer je in zo’n mooie iglo wilt overnachten moet je een e-mail sturen naar [email protected]

Reageer op artikel:
In dit iglo-dorp kun je romantisch overnachten in de sneeuw
Sluiten