Rutger Houweling
Rutger Houweling Google 26 sep 2012

In Google Street View kun je nu ook de mooiste koraalriffen op aarde zien

Na Antarctica is nu ook de onderzeese wereld aan de beurt bij Google Street View. In Google Street View Ocean, oftewel Google Sea View kun je navigeren door de mooiste koraalriffen op aarde. Zoals het Great Barrier Reef in Australië, de vulkaankrater Molokini en de Hanauma-baai in Hawaï en de koraalriffen van het Apo eiland in de Filipijnen. De onderwaterwereld rondom Bermuda staat ook op de planning.

De Ocean-versie heeft Google in samenwerking met Catlin Seaview Survey tot stand gebracht. Dit is een onderzoeksinstituut dat de wereldse koraalriffen bestudeert. Een groep biologen heeft 360-graden foto’s gemaakt met een SVII onderwatercamera en flinke groothoeklenzen. De camera neemt iedere 4 seconden een 24MP foto en beweegt zich met een snelheid van 4 km/h langs de riffen. Uiteindelijk zijn er zo’n 50.000 foto’s gemaakt van alle omgevingen.

“It’s about creating a global reef record – something that has been missing and something that is very much needed. We simply don’t have historical records to monitor change on a broad scale,” aldus Richard Vevers, de leider van dit project. “Scientists from around the world will now be able to study reefs remotely and very clearly see how they are changing.”

Bekijk Google Sea View hier en check onderstaande video voor een impressie van de opname.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In Google Street View kun je nu ook de mooiste koraalriffen op aarde zien
Sluiten