Rutger Houweling
Rutger Houweling 19 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Inbreken in de eerste ‘break-in experience’ van Nederland The Vault, dat is te gek!

De zogenoemde escape rooms ken je wel, je laat jezelf vrijwillig opsluiten om er vervolgens zo snel mogelijk weer uit te breken. De wereld kent er ondertussen genoeg en er is een gigantische community ontstaan. Te gek, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging.

Niet ontsnappen, maar inbreken

Iedereen heeft wel de fascinatie om een keer ergens in te breken en er met iets waardevols vandoor te gaan. Ook al gaat het alleen maar om de adrenaline die vrijkomt wanneer je probeert een kluis binnen te dringen. Het is namelijk een behoorlijke prestatie als dit lukt. En daarnaast heb je toegang gekregen tot iets wat niet voor jouw handen is bedoeld. Dit is allemaal mogelijk in de eerste break-in experience van Nederland The Vault. Bedacht door de initiatiefnemers van Sherlocked. Met een groep van vier tot zes spelers moet jij inbreken in de zwaarbeveiligde kluizen van de Beurs van Berlage. Wij waren één van de eersten die The Vault mochten uitproberen en kunnen je zeggen: Sherlocked verlegt de lat!

The Vault in het kort

Zonder te veel te verklappen: het verhaal speelt zich af in de catacomben van de Beurs van Berlage. In dit kolossaal stenen fort in hartje Amsterdam schuilt een zwaarbeveiligde kluis. En die ga jij samen met je team openbreken. Wat erin zit? Goede vraag! Het enige wat wij kunnen vertellen is dat de kluis door vier machtige families in 1903 is gebouwd om hun waardevolle eigendommen in te bewaren. Volgens de geruchten wordt de diepst gelegen ‘Kluis A’ anno twintigzestien door kunstmatige intelligentie dag en nacht in de gaten gehouden. Je snapt dat het dus een behoorlijke klus is om het mysterieuze object dat zich hier schuilhoudt te stelen. Maar het gaat je lukken. Op zekers! Tip: ga in ieder geval gekleed als een gewaardeerde kunstverzamelaar. Dan heb je de eerste stappen gezet.

Inbreken gaat niet van een leien dakje

De guys van Sherlocked hebben er met The Vault voor gezorgd dat jij écht niet zomaar de kluis betreedt. De volledige ervaring is een technisch hoogstandje dat aantoont dat de initiatiefnemers van Sherlocked als genieën door het dagelijks leven gaan. Ze laten je hersenen kraken, word je fysiek uitgedaagd (ja, die lasers zijn echt) en is samenwerken een must. Ego’s zijn nodig, maar schat je plek in het team goed in. Je hebt elkaar namelijk nodig om binnen negentig minuten in te breken in één van de zwaarbeveiligde kluizen van het Beursgebouw. Wanneer je Oceans Eleven hebt gezien weet je dat zo’n kluis niet alleen te kraken is. De volgende kwaliteiten zijn dan ook van groots belang: moed, precisie, creativiteit, behendigheid en analytisch vermogen.

De locatie is magnifiek

De locatie van The Vault maakt de ervaring extra spannend. Je proeft en voelt de herinneringen die zich al ruim een eeuw in de historische Beurs van Berlage schuilhouden. De break-in experience begint hier overigens niet. Er zijn al meerdere groepjes mensen in de Q-park van de Bijenkorf gesignaleerd die zich verdacht gedroegen. Durf jij het aan?

[accordion title=”Sherlocked – The Vault”]

  • Wanneer: maandag t/m zondag, 10.00 – 23.55 uur
  • Waar: Beurs van Berlage, Beursplein 1, Amsterdam
  • Tickets: 139 euro (ma t/m vrij), 149 euro (za, zo) per groep van 4 tot 6 personen
  • Meer info vind je hier

[/accordion]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Inbreken in de eerste ‘break-in experience’ van Nederland The Vault, dat is te gek!
Sluiten