Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 28 jul 2017

Indiase politie trekt lolbroek aan en bestrijdt criminaliteit met memes

Geloof het of niet, in de techwereld wordt flink wat afgelachen. Iedere vrijdagavond een portie slapstick om het weekend goed mee in te luiden.

Indiase politie maakt grappen met kern van waarheid

Iedereen die wel eens in India is geweest zal weten dat het een ehm, bijzonder land is. Met miljoenen, wat zeggen we, miljarden indiers in een land zijn de verschillen groot. Een groot deel van de bevolking heeft geen toegang tot primaire voorzieningen en middeleeuws-traditioneel en hypermodern leeft direct naast elkaar.

Hoe bereik je als overheidsinstantie met de jongere bevolking wanneer dit een paar miljoen man is? Op die vraag heeft de politie in Bangalore een paar jonge gasten los gelaten met een resultaat dat op z’n minst creatief te noemen is.

meme

In Bangalore, het Sillicon Valley van India, wonen ongeveer 11 miljoen mensen. De politie in India heeft niet zo’n goed imago onder de jongere laag van de bevolking die zich meer afzet tegen de traditionele hiërarchie. De manier waarop de politie in Bangalore dit imago probeert te verbeteren is door middel van memes te verspreiden op zijn social-mediakanalen. Hiermee willen ze in spelen op trends onder de jongeren in de samenleving en tegelijkertijd bewustzijn creëren voor belangrijke zaken.

Creatief met memes

De memes wijzen mensen voornamelijk op het feit dat ze de Indiers een helm moeten dragen op de scooter en dat er streng wordt gecontroleerd op het handelen in drugs. Goede zaken dus. Waarschijnlijk is er een photoshop-held aangenomen om deze memes in elkaar te knutselen. Ook nog eens goed voor de werkverschaffing!

Of de memes daadwerkelijk hun doel bereiken is nog maar de vraag. De Nederlandse politie zou hier waarschijnlijk niet mee weg komen en misschien meer status verliezen dan winnen. Maar lekker belangrijk, de memes zijn best hilarisch. Vooral die met Jon Snow. Met dank aan het Twitter account van de Bengaluru City Police kunnen wij nu ook meegenieten. Check de knip- en plak skills hieronder.

Meer leuks over tech lezen? Dit bedrijf stuntte met komische voorwaarden voor openbare wifi. Briljant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Indiase politie trekt lolbroek aan en bestrijdt criminaliteit met memes
Sluiten