Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 9 mrt 2018

Indiefilm Prospect is er één om in de gaten te houden

Films heb je in vele soorten en maten. Over het algemeen zijn het de films van de grote studios die onze aandacht weten te trekken. Dat zijn de films met de enorme budgetten, de scripts geschreven door grote namen en bekende acteurs. Toch is het soms goed om verder te kijken dan je neus lang is. Dat is het geval bij de film Prospect. Deze indiefilm wordt dit weekend tijdens het South by Southwest-festival in Austin voor het eerst getoond en de film heeft heel veel potentie.

Prospect neemt je mee de ruimte in

Prospect gat om een tiener-meisje, die samen met haar vader de ruimte in gaat. Of beter gezegd, afreist naar een afgelegen planeet. Zij hebben samen met hun team een belangrijk contract binnengesleept. Dat stelt hen in staat om op die planeet een zeer kostbaar mineraal te gaan delven. Het enige probleem, op het eerste gezicht, is de locatie. Op de planeet bevindt zich een zeer giftig bos waar de mineralen vandaan moeten komen.

Science-fiction prospect

Alsof dat nog niet lastig genoeg is, krijgt de expeditie ook te maken met competitie, die ook zijn ogen heeft laten vallen op de mineralen. Zij zijn niet bang om geweld te gebruiken om de strijd te winnen. Daarbij moet de dochter in het verhaal haar eigen pad vinden. Ze heeft namelijk te maken met een vader die enkel aan rijkdommen denkt. Het wordt een overlevingsstrijd met verschillende aspecten.

Qua verhaal moeten we nog even zien wat het precies gaat worden, maar als we afgaan op de eerste beelden zoals die in de trailer getoond worden, dan ziet het er voor een indiefilm wel goed uit. Daarnaast zien we in de vorm van Pedro Pascal ook een bekende acteur. Je kent hem waarschijnlijk uit de serie Narcos, waar hij de rol van Javier Peña vertolkt. Ook deed hij mee aan Game of Thrones. Het is nog niet bekend wanneer de film bij ons te zien is. Kijk je liever films op Netflix, dan mag je deze niet missen.

Reageer op artikel:
Indiefilm Prospect is er één om in de gaten te houden
Sluiten