Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Home 5 jul 2016

Indrukwekkende glazen speaker zorgt ervoor dat klanken nog beter hoorbaar worden

Glazen luidsprekers zijn zeldzaam, maar ze bestaan zeker! Tot nu toe werd hiermee gedoeld op de behuizing van een speaker, maar Turtle Beach HyperSound maakt boxen die werken via glas. Check deze demo!

Video’s van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:

Met HyperSound genieten slechthorenden weer van geluid

De glazen speaker is minimalistisch en geheel transparant! Het geluid wordt als een straal gefocust, zodat je het hoort als je op een bepaade plek zit. Het lijkt een droom voor liefhebbers van minimalisme, maar HyperSound is vooral bedoeld voor slechthorenden.

Als je wel eens een film hebt gekeken bij iemand die niet goed hoort, dan had je binnen vijf minuten hoofdpijn door het geluidsvolume. Dan kun je de tv zachter zetten, maar dan hoort de ander weer niets. HyperSound richt je op de zitplek van de slechthorende, zodat alleen hij/zij de hoge tonen beter hoort. De andere kijkers zitten dus niet in de herrie.

Is de glazen speaker de toekomst?

De techniek doet ons denken aan de SoundLazer, die we een tijd geleden tegenkwamen. Deze werkte met signalen die door een piëzo-elektrisch membraan werden geleid. Het geluid van HyperSound begint buiten het hoorbare spectrum. Alleen in de ‘sweet spot’ is het geluid duidelijk te horen. Daarbuiten krijg je wel íets mee van de sound, maar de glazen speaker wordt overstemd door het geluid van de televisie.

Als je ooit naast een bejaarde hebt gewoond die op zondagochtend heel luid Vrije Geluiden op had staan, terwijl jij met een kater voor pampus lag, dan kun jij HyperSound op waarde schatten!

Op het moment is HyperSound dus vooral bedoeld voor mensen die niet zo best (meer) horen. De techniek maakt hoge geluiden beter te onderscheiden, maar een full-fledged soundsystem op basis van deze tech is (nog) niet mogelijk. We moeten dus nog even geduld hebben voor de glazen speakers je minimalistische huis sieren! Meer info vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Indrukwekkende glazen speaker zorgt ervoor dat klanken nog beter hoorbaar worden
Sluiten