Indrukwekkende simulatie laat je in personen met dyslexie verplaatsen

Iedereen kent wel iemand met dyslexie. Personen met dyslexie hebben moeite met het spellen en lezen van woorden. Vaak beschrijven zij het hebben van dyslexie alsof letters over de pagina heen dansen. Niet chill! Echter blijft het lastig voor diegene zonder dyslexie om zich te verplaatsen in iemand met dyslexie. Tot nu toe dan!

Simulatie laat je dyslexie ervaren

De onderstaande simulatie is door Victor Widell ontworpen. Hij is een programmeur die via zijn blog de simulatie met de wereld deelde. Dit met het doel om diegene zonder dyslexie te laten zien hoe het is om hier wel last van te hebben.

dyslexie-WANT

Er zijn gemengde reacties op de simulatie. De simulatie hoeft namelijk niet voor iedereen herkenbaar te zijn. De één zegt namelijk dat letters van boven naar beneden dwarrelen of dat zij een totaal andere uiting van dyslexie hebben. Toch is dit een indrukwekkende manier om een beeld te vormen van hoe iemand met dyslexie leeft. De boodschap is immers dat we respect moeten tonen.

Daarnaast uit dyslexie zich meestal in een hoge vorm van creativiteit. Deze Nederlandse guys studeerden bijvoorbeeld af met een 10 en zijn van hun droombaan verzekerd. Of je ontwerpt een eigen lettertype dat voor een baan zorgt. Er zijn zoveel mogelijkheden die iedereen aan kan pakken.

Reageer op artikel:
Indrukwekkende simulatie laat je in personen met dyslexie verplaatsen
Sluiten