Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 4 okt 2018

Infiniti onthult krachtige maar allesbehalve milieuvriendelijke hybrid

Veel automakers zijn begonnen met hybride auto’s om mensen voor te bereiden op elektrisch rijden en om hun auto’s wat milieuvriendelijke te maken. De supercarmaker Infiniti lijkt er echter hele andere ideeën op na te houden. Tenminste, als je naar hun nieuwe concept kijkt voor de Project Black S hybrid gaat het er alles behalve milieuvriendelijk aantoe. Je krijgt aan de andere kant wel absolute snelheid en power.

Gebaseerd op de Infiniti Red Sport 400

Het Project Black S concept werd onlangs onthuld in Parijs en is gebaseerd op het design van de Infiniti Red Sport 400 en is een doorontwikkeling van de Q60 Black S, waar we vorig jaar al kennis mee mochten maken. Hier is een dual hybrid systeem aan toegevoegd uit de Formule 1, dat ervoor zorgt dat de auto tijdens het remmen en zelfs tijdens het acceleren weer energie terug weet te winnen voor de accu.

Infiniti Project Black S

Energie uit hitte twin turbo’s

De hybrid is uitgerust met drie motoren, waarvan er één gebruikt wordt voor de teruggewonnen energie van het remmen. De andere twee maken deel uit van de V6-module en verzamelen weer de hitte, welke door de twin turbo’s wordt gegenereerd. Deze kunnen ze omzetten in 120kW power voor de aandrijflijn of ze kunnen de hitte gebruiken om de turbo vertraging te verminderen door de turbines sneller te laten draaien.

Infiniti Project Black S

Project Black S goed voor 563pk

De drie motoren zijn samen goed voor een indrukwekkende 563pk aan rauwe kracht, wat overigens zo’n 42 procent meer power is dan de Infiniti Q60 levert. Daarnaast schiet je met de Project Black S in minder dan 4 seconden vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km per uur.

Infiniti Project Black S

Ook voor de normale weg

Hoewel de auto alleen maar om snelheid en kracht lijkt de draaien, zou het bij de hybrid volgens Finiti meer gaan om het creëren van duurzame energie die niet zo snel opraakt op het circuit. Duurzaam wordt hier uiteraard niet gebruikt in de zin van milieuvriendelijk. Infiniti heeft verder ook plannen voor de auto op de normale weg. Er zou namelijk een modus zijn, waarmee je ook van het racecircuit zou kunnen wijken om lekker op de snelweg te racen. In deze modus zou er wel minder energie teruggewonnen worden door het systeem maar als je niet zo ultra hard racet, heb je ook niet zo extreem veel energie nodig.

Infiniti Project Black S

Ontwikkeling in 2019

De Infiniti hybrid zou verder komen met systemen zoals drive-by wire en brake-by-wire en goed zijn voor een snellere acceleratie en een sneller schakelmechanisme. Volgend jaar zou de automaker voornamelijk bezig gaan met het omzetten van het concept in een echte auto. Wanneer we precies in de Project Black S kunnen gaan rondrijden, blijft echter voorlopig nog een mysterie.

Eerder dit jaar kwam Infiniti ook al met een concept voor de bloedmooie Infiniti Q Inspiration, die er toch wat minder agressief uitziet dan de Project Black S.

Engadget

Reageer op artikel:
Infiniti onthult krachtige maar allesbehalve milieuvriendelijke hybrid
Sluiten