Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 26 aug 2017

Infiniti Prototype 9: jaren veertig raceauto met elektrische motor

Als je de auto ziet lijkt het op iets dat je in de jaren veertig op het Grand Prix circuit zou kunnen tegenkomen. Het uiterlijk is echter het enige dat er oud is aan de Infiniti Prototype 9. Onder het jaren veertig uiterlijk schuilt namelijk hedendaagse technologie met als hoogtepunt de volledig elektrische motor.

Infiniti Prototype 9 viert traditie, vakmanschap en passie

Verrassend is dat we deze retro roadster zien komen van Nissan’s luxemerk Infiniti. Het zijn meestal de bedrijven als Jaguar, Porsche en Aston Martin die zich bezighouden met dit soort projecten. Alfonso Albaisa, vice president van Global Design bij Nissan, legt uit dat Prototype 9 een viering is van de traditie van vernuftigheid, vakmanschap en passie voor de “voorouders” van Infiniti bij Nissan Motor Corporation. Het idee voor de auto ontstond uit een discussie, waarin de vraag werd gesteld “wat als Infiniti in de jaren veertig een raceauto had gemaakt?”.  Nu weten we dus die eruit had gezien.

Infiniti Prototype 9

Retro roadster met elektrische motor

De auto wordt aangedreven door een prototype elektrische motor en batterij van de Advanced Powertrain afdeling van Nissan. Hoewel dit lijnrecht staat tegenover de traditionele materialen en technieken die zijn toegepast om de auto te fabriceren, komen moderne technologie en traditie harmonieus samen in de Prototype 9.

148 pk en 320Nm koppel

Met de prototype motor wordt 148 pk geproduceerd en 320Nm koppel.  Verder bereik je vanuit stilstand een snelheid van 100 km per uur binnen 5,5 seconden. Niet slecht voor een auto die toch zoveel nostalgie oproept. Op de racebaan houdt je het zo’n 20 minuten vol als je er echt helemaal voor gaat.

Infiniti Prototype 9

Waar Nissan aan de ene kant bezig is met oud uitziende auto’s, is de automaker ook aan het werk in het andere uiterste van het spectrum. De nieuwe Nissan leaf heeft net als de Prototype 9 ook een elektrische motor, maar ziet er in tegenstelling tot zijn Infiniti broertje behoorlijk futuristisch uit.

Reageer op artikel:
Infiniti Prototype 9: jaren veertig raceauto met elektrische motor
Sluiten