Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 23 jan 2018

Infiniti slaat toe met bloedmooi Infiniti Q Inspiration Concept

Het luxemerk van Nissan, Infiniti, heeft weer toegeslagen met een bloedmooie conceptcar. Tijdens de North American International Auto Show in Detroit werd het Infiniti Q Inspiration concept in alle glorie onthuld. Met het nieuwe concept laat Infiniti zien welke kant ze designwise de komende paar jaar op willen gaan. We zien onder andere dat de hoekige lijnen van de huidige Q-modellen zijn vervangen door vloeiende welvingen.

Nieuw design voor een jonger publiek

Met het nieuwe design zou Infiniti een jonger publiek willen aantrekken. Christian Meunier, Infiniti Global Division Vice President, geeft aan dat het premium sedansegment redelijk conservatief is geworden en dat Infiniti met de designtaal van de Infiniti Q Inspiration mikt op de jongere generatie, die op zoek is naar nieuwe technologieën in een modern jasje.

Infiniti Q Inspiration concept

Inclusief VC-Turbo motor

Vorig jaar introduceerde Infiniti de VC-Turbo motor met een variabele compressie en uiteraard is de Q Inspiration ook uitgerust met deze vernieuwende motor. Wat de motor zo interessant maakt is dat het de snelheid en performance van een benzineauto combineert met de efficiëntie en koppel van een diesel of hybride auto. De Q Inspiration komt verder met verschillende Nissan technologieën, zoals het semi-autonome ProPilot rijhulpsysteem en een digitaal dashboard.

Infiniti Q Inspiration concept

Waarom geen elektrische Infiniti Q Inspiration?

Hoewel de VC-turbo motor natuurlijk interessant is, vinden sommigen het opvallend dat Infiniti nog zoveel tijd en energie besteedt aan verbrandingsauto’sterwijl Nissan zich juist onvermoeibaar inzet voor elektrische motoren. Eerder kwam Infiniti wel al met de elektrische Prototype 9, welke was uitgerust met de aandrijflijn van de Nissan Leaf. Volgens andere berichten zou Infiniti echter in 2021 komen met een elektrisch model en tegen 2025 zou de automaker verwachten dat ruim de helft van de verkopen uit elektrische modellen zou bestaan.

Infiniti Q Inspiration concept
https://www.autoweek.nl/nieuws/infiniti-q-inspiration-concept-gepresenteerd/

Nissan staat op het moment bekend als een automaker die groot inzet op elektrisch rijden. Wat je waarschijnlijk niet weet is dat Nissan al behoorlijk lang bezig is met elektrische auto’s. Bekijk hier waar het allemaal mee begon en hoe de automaker uiteindelijk is uitgekomen op de Nissan Leaf.

Autoweek

Reageer op artikel:
Infiniti slaat toe met bloedmooi Infiniti Q Inspiration Concept
Sluiten