Tech 27 jun 2018 Noah Korevaar

ING: ‘Interesse in Bitcoin en rest cryptomarkt gaat verdubbelen’

Onderzoeksbureau Ipsos heeft namens ING Bank B.V. een intrigerend onderzoek uitgevoerd naar de perceptie van cryptocurrencies zoals Bitcoin. Niet alleen in Europa, maar ook in de Verenigde Staten en Australië. De conclusie valt op, en schept vooral hoop.

ING doet onderzoek naar Bitcoin en andere cryptocurrencies

De interesse in crypto zal volgens de onderzoekers namelijk gaan verdubbelen. Dat meldt ING in een persbericht. Slechts negen procent van de correspondenten heeft op dit moment zelf cryptocurrencies. 25 procent verwacht echter in de toekomst wel in crypto te investeren.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste cryptonieuws in je mail!
[revue_subscribe]

Het hoogste percentage van crypto-eigenaren kwamen de onderzoekers tegen in Turkije. Daar bezit 18 procent van de respondenten een digitale munt. Het laagste percentage treffen we aan in Luxemburg. Daar staat de teller op slechts vier procent.

Bitcoin cryptocurrency ING

Het toffe aan dit onderzoek, is dat het de komende tijd regelmatig herhaald gaat worden. Meerdere keren per jaar zelfs. Zo kan de hype rondom blockchain en cryptocurrencies dus uitvoerig in kaart worden gebracht. Dat is ook nodig als je degelijke conclusies wilt trekken. Door de hoge volatiliteit ziet de cryptomarkt er immers elke dag anders uit.

De leeftijd en het geslacht van correspondenten wordt ook meegenomen. Het onderzoek is in vijftien landen uitgevoerd, met ongeveer 1000 respondenten per land. Volgens het onderzoek van Ipsos en ING, heeft 66 procent van alle Europeanen van cryptocurrency gehoord.

Respondenten zien crypto als een risicovollere investering dan fiatgeld, vastgoed of de beurs

Optimistisch op de korte termijn

Daarvan is 77 procent man. 35 procent is het ermee eens dat crypto de toekomst is van online geld besteden. 35 procent is bovendien ook op de semi-korte termijn zeer optimistisch. Dat percentage verwacht namelijk dat crypto in de komende 12 maanden in waarde zal gaan stijgen.

Bitcoin cryptocurrency ING
Nog een interessant inzicht: bij respondenten uit Europa die mobiel bankieren, is de kans veel groter dat ze crypto bezitten (12 procent), dan bij Europeanen die niet mobiel bankieren (4 procent).

De meeste respondenten zien crypto ondanks hun optimisme als een risicovollere investering dan fiatgeld, vastgoed of de beurs. Check voor meer fascinerende statistieken, inzichten en infographics vooral even het complete rapport, dat heel toegankelijk is opgesteld.

Stel, en dat is echt nog maar de vraag, de interesse gaat echt verdubbelen in de toekomst, dan gaat de cryptomarkt mooie tijden tegemoet. Voor het zover is, gaat vooral Bitcoin eerst nog door diepere dalen, als we deze expert moeten geloven.

?Lees ook: Deze enkele coin heerst over all cryptocurrencies, ook Bitcoin

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
ING: ‘Interesse in Bitcoin en rest cryptomarkt gaat verdubbelen’
Sluiten