Milton Broen
Milton Broen 15 okt 2015

Ingenieuze Amsterdammers transformeren flessendoppen tot toffe skateboards

Een stel Amsterdammers beschikken over een duurzaam brein. Niet zozeer dat hun brein duurzaam is, maar dat ze in duurzaamheid denken. Of zoiets. Ze hebben namelijk een creatieve manier gevonden om afval te hergebruiken. Mensen zijn groot gebruikers van plastic. Nu is dat in eerste instantie niet zo erg, zolang het maar hergebruikt wordt. Dit laten ze dan ook perfect zien door van flessendoppen toffe skateboards te maken.

Hoe komen ze aan alle doppen?

Om aan zo veel doppen te komen is gemakkelijker dan je zou denken. Je gaat niet de straat op voor een zoektocht, dan kom je namelijk met lege handen thuis. Je moet groter denken, zoals bijvoorbeeld op een festival. Op festivals wordt namelijk het nodige gedronken en dit komt allemaal uit flessen. Of uit een biertap, maar die beschikken niet over doppen.

De organisatie achter de WasteBoards, Plastic Whale, wil alle doppen verzamelen en uiteindelijk omsmelten tot kleurrijke en stevige skateboards. Om de benodigde exposure te krijgen gaan de mensen van Plastic Whale op festivals staan om daar voor je neus een skateboard te ‘bakken’ uit flessendoppen. DGTL Festival, een festival dat tijdens ADE wordt gehouden, is het eerste festival waar doppen worden ingezameld voor de Wasteboards. De organisatie verwacht dat er meer dan dertigduizend doppen worden verzameld tijdens het festival. Hiermee kunnen meer dan honderdvijftig WasteBoards worden gemaakt, want per board zijn ongeveer tweehonderd doppen benodigd.

Word eigenaar van een WasteBoard

Plastic Panda lanceert op 2 november een crowdfundingscampagne voor de productie van deze uit-flessendoppen-bestaande-skateboards en de ontwikkeling van hun de mobiele ‘bakkerij’ voor op festivals. De prijs begint vanaf 99 euro. Check hier meer informatie.

Dit kun je doen met je oude skateboard

Als je nog een oud skateboard hebt liggen, zijn er genoeg leuke dingen wat je er nog mee kunt doen. Kijk maar eens naar dit voorbeeld.

Reageer op artikel:
Ingenieuze Amsterdammers transformeren flessendoppen tot toffe skateboards
Sluiten