Daniel Koster
Daniel Koster 26 apr 2016

Ingrediënten om je motoroutfit voor de zomer compleet te maken

Ben je in het bezit van een motorrijbewijs? Dan kijk je vast uit naar de komende periode. Met de zomer voor de boeg kun jij er weer heerlijk met je motor op uit. Echter is het niet enkel een gevalletje van je motor pakken en gaan. Je moet er natuurlijk ook tip top uitzien. Ben je toe aan iets nieuws of naar iets specifieks om je motoroutfit compleet te maken? Dan hebben wij wat pareltjes voor je geselecteerd. Van top tot teen stippen we zo dé motoroutfit voor je uit. Zo kun je heerlijk én in stijl door het land heen tuffen!

Van top tot teen: de motoroutfit voor jou

Als motorrijder zijn er diverse zaken die van belang zijn. Een helm, handschoenen, motorjas en motorbroek zijn het begin. Wij behandelen de motoroutfit van top tot teen daarom voor je. Graag gedaan!

De perfecte helm voor jou!

Je motoroutfit is zonder helm niet compleet. Een high tech helm in de wacht slepen is een goed idee. De guys van Skully hebben een high-tech motorhelm met ingebouwd display en achteruitkijkcamera ontwikkeld. Op de display kun je achter je kijken zonder je hoofd te draaien, kun je de navigatie checken, telefoongesprekken voeren en meer. Lees hier alles over de slimme helm.

Ben je niet op zoek naar een high-tech helm, maar wel naar een helm die een revolutionair ontwerp kent? Dan hebben we de helm van Vozz voor je in petto. Je kunt deze helm gemakkelijk op- en afzetten doordat je ‘m in tweeën kunt splitsen. Klinkt vaag he, maar in de onderstaande video wordt duidelijk wat we bedoelen.

Ben je op zoek naar een helm die je vooral aantrekkelijker maakt op de motor? Dan is dit dé helm voor jou. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kale mannen aantrekkelijker zijn dan mannen die in het bezit van een wilde haarbos zijn. Aangezien je met deze helm letterlijk en figuurlijk een tweede huid op je hoofd hebt zit jij een stuk sexier op de motor!

Een motormasker is altijd handig

Een motormasker is niet altijd nodig, maar toch een goed idee om te hebben. Gaat het bijvoorbeeld regenen, is het koud of zijn er veel vliegen in omloop? Dan trotseer je deze omstandigheden het beste met een masker op. Dit motormasker is van herringbone denim gemaakt en is tegelijkertijd stoer als stijlvol!

Wees voorbereid: handschoenen

Het is niet altijd even warm op de motor. Een paar handschoenen is daarom aan te raden. Vooral wanneer je in de zomer tijdens de late uurtjes nog even wilt toeren is het altijd een goed idee om een paar handschoenen mee te nemen. Deze Nederlandse handschoenen zijn van leder, maar je kunt er alsnog een touchscreen mee bedienen. Dat is toch ideaal in deze innovatieve wereld!

Motorjassen om veilig (en warm) de weg op te gaan

Wil jij veilig en warm de weg op? Dan is een motorjas essentieel om aan je motoroutfit toe te voegen. Geen motorjas is veiliger dan die van Dainese. Dit aangezien de jas een airbag bevat. Mocht het dus vreselijk fout gaan en je ergens op de motorkap belanden? Dan biedt deze jas een grotere kans dat je daar vanaf komt zonder kleerscheuren!

Ben jij wat meer op zoek naar een motorjas waarin jij er prachtig uitziet? Dan is deze lederen jas van Context, Howoreen en Schott NYC een topper. De jas is van paardenleer gemaakt en kent toffe elementen, zoals een ‘Pocket D’ en een riem. Wij zijn fan. Hier check je meer over de jas.

Iedere motorrijder weet hoe warm je het kunt krijgen op de motor. Die lederen jassen zijn hier de reden voor. Wanneer jij in de hete zon aan het toeren bent kan het zweet je over de rug gaan lopen. Vooral als je lang stilstaat voor een stoplicht. De Axe 2 van Crave is van katoen, polyester en lycra gemaakt. Hierdoor blijft-ie licht en luchtig. Echter is de binnenkant met kevlar gevoerd zodat je ook nog eens veilig de weg op kunt gaan! Lees hier meer over de jas.

Een prachtige motorbroek

We kennen de lederen motorbroeken wel. Echter heb je bij deze broeken hetzelfde probleem als net bij de jassen is beschreven. Ze zijn in de zomer bloedheet. Saint Unbreakable vindt daarom de motorbroek opnieuw uit met hun motorjeans. Volgens hen is de broek 133 maal zo sterk als reguliere denimbroeken en vijftien maal zo sterk als koolstofstaal. Ze zien er dus niet enkel prachtig uit, maar zijn ook flink veilig!

Handig: je schoenen beschermen

Het dragen van schoenen en het motorrijden gaat niet altijd samen, terwijl dat wel essentieel is. Het schakelen met je voet kan ervoor zorgen dat je schoenen slijten of vies worden. Deze oplossing is simpel, goedkoop en ziet er ook nog eens niet al te verkeerd uit. Een lederen strap die minder dan tien euro kost is de oplossing. Handig!

Dat waren de zaken die we voor je in petto hadden. Hier moet vast wel iets tofs voor jou tussen zitten. Ook kunnen de spullen voor inspiratie zorgen waardoor je naar iets soortgelijks op zoek gaat. In ieder geval wensen we je fijn weer en veel motorplezier toe!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ingrediënten om je motoroutfit voor de zomer compleet te maken
Sluiten