Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 12 jul 2018

Pokémon Go-ontwikkelaar komt met Ingress-animatie voor Netflix

Voordat de hype rondom Pokémon Go begon, was ontwikkelaar Niantic verantwoordelijk voor een game genaamd Ingress. Net als bij Pokémon Go loop je daarbij rond in de echte wereld en op die manier in de game punten te veroveren. Het is een titel die vandaag de dag nog altijd veel spelers heeft en er zijn per jaar meerdere evenementen waarbij men samenkomt. Ook wordt er gewerkt aan een opvolger in de vorm van Ingress Prime. Maar een animatieserie op basis van de game? Dat zagen we niet aankomen. Toch komt er een Ingress-animatie op Netflix.

Ingress-animatie op Netflix

Het gaat daarbij om Ingress: The Animation en is een voorbeeld dat Netflix tegenwoordig alles goed vindt. De serie wordt overigens in Japan uitgezonden via Fuji TV en wordt wereldwijd door Netflix uitgebracht. De serie wordt gemaakt door het Japanse bedrijf Crafter.

Yuhei Sakuragi wordt daarbij de director van de serie. Hij was eerder verantwoordelijk voor de film Neon Genesis: Impact die in 2015 uitkwam. Takeshi Honda werkt aan het design en was verantwoordelijk voor Neon Genesis Evangelion. De animatiereeks moet overigens al in oktober gaan uitkomen, ongeveer tegelijkertijd met de nieuwe game.

Ingress Netflix

Ingress: The Animation speelt zich af in een paralel universum ten op zichte van de game. Op die manier kunnen er verhalen gemaakt worden die niet in de weg staan van de dingen die men in de game daadwerkelijk beleefd. Waar het originele Ingress een game is die vooral door een hardcore community wordt gespeeld, daar wil men met Ingress Prime en Ingress: The Animation zich juist gaan richten op een wat breder publiek. Op die manier wil men waarschijnlijk net zoveel geld verdienen als dat men nu doet met Pokémon Go.

Het is nog niet bekend welke voice-actors gekoppeld gaan worden aan de animatieserie en hoeveel afleveringen we straks kunnen verwachten.

Reageer op artikel:
Pokémon Go-ontwikkelaar komt met Ingress-animatie voor Netflix
Sluiten