Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 21 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

WANT Awards: de domste en meest bizarre uitvindingen van 2017

2017 was en mooi jaar voor de innovatie (ja we gaan even nostalgisch doen). Zo brachten grote techbedrijven als Google, Samsung, Amazon en Apple flink wat pareltjes op de markt. Al valt over de inventiviteit van de iPhone X natuurlijk wel te twisten. Enfin. In 2017 werden er ook veel bizarre en domme uitvindingen gedaan. Met de WANT Awards zetten we de gekste op een rijtje.

De helicopters van Uber

Heb jij ze al zien vliegen? De Uber-helicopters? Nee, natuurlijk niet. Dat komt doordat ze dit jaar niet zijn verschenen. Ondanks dat het ieder jaar duidelijker wordt dat we geen vliegende auto’s gaan krijgen, probeert een handjevol bedrijven het toch ieder jaar weer om het van de grond te krijgen. Dit jaar deed Uber een poging; ze kondigden een vliegende taxiservice voor in Los Angeles aan.

domste uitvindingen

Over innovatie gesproken: de Tent

Het maken van lange dagen op kantoor kan er soms stevig inhakken. Gelukkig werd er dit jaar een ge-wel-di-ge uitvinding gedaan: de Pause Pod. Een Amerikaans bedrijf, genaamd Odd Company (de nam zegt het eigenlijk al), ontwierp een tent die je in je tent kunt uitklappen wanneer je even een stress-vrij momentje voor jezelf wilt hebben. Een tent dus. Die je midden in je kantoor opzet. Tsja.

domme uitvindingen
Foto via Odd Company

Een sapautomaat

We schreven al eerder over dit apparaat in onze ‘Dit werd ‘m niet’-rubriek: de Juicero. De Juicero is een niet zo revolutionair sapautomaat: stop een zakje met geprakte groenten en fruit in het 350 euro kostende apparaat et voila. Een beetje jammer dat men er achter kwam dat je de zakjes ook met je hand kunt uitknijpen met hetzelfde effect.

Een broodrooster met Bluetooth

The Internet of Things is soms tof, maar gaat meestal te ver. Zo bewees Griffin dit jaar met hun Connected Toaster. Via een app kun je de instellingen op de broodrooster aanpassen zodat je brood niet verbrand. Maar ehm, zijn de knoppen op een toaster daar ook niet voor dan? Sorry Griffin, maar deze hoort zeker in het rijtje van domme uitvindingen thuis.

domme uitvindingen

Virtual Reality Tinder

Een steeds groter groep mensen leert hun liefde online kennen. Dat past geheel in de tijdsgeest. Maar Tinder wilde hier nog een schepje bovenop doen en het nog een beetje onpersoonlijker maken. We betwijfelen of dit een welkome innovatie is. Bekijk het hieronder zelf maar..

Een connected douche

Moen, de uitvinder van dit apparaat, wil zelfs dat je gebruik maakt van je wifi-netwerk terwijl je in de douche staat. Het bedrijf ontwikkelde een slimme douche, waarmee je de temperatuur en tijd nog preciezer kunt bepalen dan je dat bij het zetten van je bak koffie of thee kunt. Je krijgt er zelfs een melding van wanneer je douche je ingestelde 38,5 graden heeft bereikt. In het geval je zelf niet voelde dat de douche warm is.

Een connected haarborstel

Oke nog eentje voor het rijtje ‘The Internet of Things’: een connected haarborstel. Sommige vrouwen zijn obsessief bezig met de gezondheid van hun haar. Voor hen is de Whitings Hair Coach (die de droogheid van het haar tot het aantal keer borstelen bijhoudt) wellicht dé uitkomst. Of ze moeten hun haar gewoon iets minder verven. Dat schijnt ook te helpen.

domme uitvindingen

Eten uit een automaat

Een start-up uit Silicon Valley, Bodega, kwam dit jaar met het briljante idee om een soort voorraadkasten in bedrijfspanden te zetten die geopend konden worden met een app. Met deze kasten vol eten en drinken op je werk, hoef je niet meer naar de Albert Heijn of een ander winkeltje om de hoek te lopen voor je lunch of snack. Briljant right? Waar doet het ons aan denken? Een automaat waar je snickers en marsen uit haalt. We hadden toch een wat spectaculairdere innovatie verwacht van een duo uit Silicon Valley.

innovatie

Wil je meer geflopte innovaties zien? Check dan vooral onze rubriek ‘Dit werd ‘m niet‘ voor meer epische fails. Bekijk ook de andere WANT Awards, met de beste smartphones, elektrische auto’s en nog veel meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT Awards: de domste en meest bizarre uitvindingen van 2017
Sluiten