Wat actiefs doen tijdens de (kerst)vakantie? Bezoek deze musea van de toekomst!

Kerst staat in het teken van eten en vooral gezelligheid. Kinderen hebben kerstvakantie en met een beetje geluk heb je als volwassene ook een aantal dagen vrij. Wat te doen met die vrije tijd? Waarom vermaak je je niet met een dag door een tof museum struinen?

Science, science, science

Nemo ken je waarschijnlijk wel. Het is hét sciencemuseum van Nederland. Op het moment zijn er dertien tentoonstellingen die variëren van constructies tot de zoektocht naar buitenaards leven. Tickets kosten vijftien euro tenzij je een museumjaarkaart hebt (gratis) of student bent (7,50 euro). Tweede Kerstdag geopend.

innovatie museum

Innovation and you

Philips kennen we allemaal wel als merk. Dat het merk ook een eigen museum heeft in Eindhoven wisten we niet. Het museum zelf staat centraal om de evolutie van de gloeilamp naar de huidige technologie. Wat ons echter interessant lijkt is de ‘Innovation and You-Experience‘.

innovatie museum

De tentoonstelling gaat over de toekomst en de rol die innovatie en moderne techniek spelen in het leven van de mens. Tickets zijn te bestellen via deze link. Kinderen vier euro, volwassenen acht euro.

Eén planeet

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker punt op de wereldagenda. In het Museon in Den Haag kun je nu een tentoonstelling bezoeken die in het teken staat van onze planeet die One Planet heet. De focus ligt op de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Tickets vanaf zeven euro. Tweede Kerstdag geopend.

innovatie museum

Beeld en geluid

In het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum vind je het gehele media-archief van Nederland. Dit instituut laat de ontwikkeling van media in Nederland zien, maar besteedt ook aandacht aan de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan de YouTube-tentoonstelling die tot en met juni is te bezoeken.

innovatie museum

Wellicht kom je zelfs een bekende deelnemer tegen in de vorm van hoofdredacteur Rutger. ;) Ook kun je het Top2000 café bezoeken, waar de opnames voor de Top2000 en Top2000 a gogo worden opgenomen. Tickets kun je bestellen vanaf 8,50 euro. Ook Beeld en Geluid is de Tweede Kerstdag geopend.

Toch geen bezoek aan een innovatie museum

Wat je ook nog zou kunnen overwegen is een bezoek aan het Amsterdam Light Festival. Amsterdam is prachtig verlicht tot en met 22 januari. Een aanrader!