Dit werd ‘m niet: de Xbox smartwatch die Microsoft (helaas) nooit op de markt bracht

Aan een revolutionaire innovatie gaan tergend lange onderzoeken, testfases, en bijzonder uitmuntende presentaties vooraf. Des te pijnlijker is het als jouw uitvinding helemaal niet zo revolutionair blijkt te zijn. In de rubriek ‘Dit werd ‘m niet’ lichten we de mooiste flops uit de techgeschiedenis uit. Deze week de Xbox smartwatch.

De Xbox smartwatch kreeg geen kans

Xbox, het videogame-merk van Microsoft, was rond 2013 bezig met het ontwikkelen van een smartwatch. Tijden lang ging de roddel dat Xbox een smartwatch zou uitbrengen alleen nooit was hier echt bewijs voor. Niet al te lang geleden zijn er foto’s opgedoken waar het prototype, of een voorstadium daarvan, van de smartwatch te zien is. Het bewijs! Het is dus (helaas) wel bij een prototype gebleven want tegenwoordig sieren de Fitbit, Apple Watch en andere wearables onze polsen.

Het gerucht ging dat de Xbox smartwatch in 2015 op de markt zou brengen, maar dit is er dus nooit van gekomen. Eind 2014 bracht Microsoft wel de Microsoft Band op de markt. Deze wearable was bedoeld als gedeeltelijke vervanger van de smartphone, aangezien het apparaat het mogelijk maakte om zo goed als alles vanaf je pols te bedienen en te monitoren. Microsoft Band werd echter geen groot succes.

De afbeeldingen van de vermoedelijke Xbox smartwatch zijn naar buiten gekomen via Neowin.

microsoft smartwatch
Via SuomiMobiili

Al gamend fit worden?

Er is helaas weinig bekend over de apps en andere features waarover de Xbox-smartwatch zou gaan bezitten. Op de foto’s is wel te zien dat het horloge is voorzien van een hartslagmeter, wat er op kan wijzen dat het horloge wellicht fitness-georiënteerd was. Dit zou niet vreemd zijn aangezien Microsoft in die tijd ook bezig was met het pushen van de bewegingssensor van Kinect voor het tracken van je fitheid en trainingen. Verder zou de smartwatch ogenschijnlijk magnetisch kunnen worden opgeladen en zou hij gesynchroniseerd kunnen worden met Windows tablets.

Je kunt natuurlijk allerlei briljante toepassingen bedenken die sporten voor gamers (en ook voor niet gamers) een stuk aangenamer zouden maken. Zoals een gamified benadering ten opzichte van het doen van een work-out. Toch is Microsoft om onbekende reden gestopt met het ontwikkelen van de Xbox smartwatch en richt het zich met Xbox nu op het produceren van krachtige game-consoles in plaats van wearables.

Microsoft smartwatch

Microsoft maakt zijn meeste projecten gelukkig wel af met grote successen tot gevolg. Zo brachten ze deze week de nieuwe Surface Book 2 op de markt: een hele serieuze speler in laptop-land.

Reageer op artikel:
Dit werd ‘m niet: de Xbox smartwatch die Microsoft (helaas) nooit op de markt bracht
Sluiten