Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn 1 apr 2017

Deze innovatieve wijnfles doet een van je grootste ergernissen verdwijnen

Een uitvinder heeft een innovatieve wijnfles ontworpen die een eeuwenoud probleem oplost dat elke wijndrinker teistert: de ontsnappende druppel.

Innovatieve wijnfles: dag druppel!

Je hebt een gezellige avond met een aantal vrienden. Na het eten schenk je nog een wijntje in, lekker nonchalant. En ja hoor, daar ga je al, na het inschenken loopt er een flinke druppel wijn over de fles. Nog net die ene druppel die weet te ontsnappen. Altijd.

Innovatief wijn drinken

Het is natuurlijk geen urgent probleem, maar de wetenschap staat voor niets. Daniel Perlman van de Brandeis Universiteit bedacht een innovatieve oplossing. Zijn versie van de wijnfles heeft een extra groef aan het uiteinde, slechts 2mm breed en 1 mm diep.

De heldhaftige druppeltjes belanden daarin, zodat je vervolgens weer veilig de fles af kunt sluiten. Een elegante en ontzettend simpele oplossing dus. Maar ja, dat zijn ook altijd de beste oplossingen! Perlman is een biofysicus en uitvinder.

Snap je het nog niet helemaal? Geen problem, wij hadden ook wat beeldmateriaal nodig. Het onderstaande filmpje vergelijkt een standaard wijnfles met de speciale drupvrije fles. Je ziet meteen dat de druppels nu netjes binnen de fles blijven, in plaats van erbuiten.

Voorlopig blijven we er maar een doekje bijpakken, want de kans is klein dat grote merken deze verandering meteen door gaan voeren. Ach, de volgende keer kun je weemoedig op de druppel letten. Stiekem heeft het namelijk ook wel wat.

Drink je liever aan een stuk door? Dan is dit het ideale wijnglas voor jou. In dit artikel zetten we nog wat wijn hacks op een rijtje, die elke wijndrinker moet kennen. Of ga je zelf een mooie huiswijn maken?

Brandeis University

Reageer op artikel:
Deze innovatieve wijnfles doet een van je grootste ergernissen verdwijnen
Sluiten