Rutger Houweling
Rutger Houweling 1 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Ervaringseconomie in het innovatieve IJsland zorgt voor onvergetelijke trip

Lang leve de opkomende ervaringseconomie! Iedere avonturier wil zijn of haar reis toch zo authentiek mogelijk maken? Het innovatieve Icelandair zorgt er dan ook voor dat jouw stopover een onvergetelijke ervaring wordt. Dankzij de Celebration Stopover Buddy-service.

Meer dan Wifi aan boord

Voor wie geen moment offline wil zijn is de vlucht naar Reykjavik al een genot. Het was namelijk onze eerste ervaring met Wifi aan boord. Zo konden wij tijdens de vlucht rustig de nodige Insta’s voor WANT plaatsen. Maar een bezoek aan het innovatieve IJsland is natuurlijk meer dan alleen Wifi aan boord. De Celebration Stopover Buddy-service zorgt er namelijk voor dat je met behulp van een (gratis) lokale buddy alles over IJsland leert. Dit scheelt ook weer tijd in het plannen van al je activiteiten.

Fan van muziek?

Wij kregen de kans om één van de coolste muziekfestivals van Europa te bezoeken: Iceland Airwaves. Een festival dat het gehele stadscentrum van Reykjavik overneemt. Denk aan artiesten als lokale muzikale held Björk, Dizzee Rascal en The Internet. Onze buddy, een lokale Icelandair piloot, bracht ons naar andere lokale helden als Vöx en Of Monsters and Men. Die moet je zeker op Spotify checken!

Tussen de concerten door vertelt de local alles over het land en zie je de beste spots van de stad. En dat is lang niet gek! Dit concert is natuurlijk al geweest dus een buddy kan je ook met een backstage tour door Harpa Concert Hall verrassen. Of wat dacht je van een intiem huiskamerconcert?

Fan van innovatie?

Het draait niet alleen om muziek in IJsland. Sterker nog, IJslanders weten wat innoveren inhoudt. Alle hotsprings die het land biedt worden bijvoorbeeld ook ingezet om heerlijk brood in te bakken:

Wat ons echter nog meer bewonderde is hoe IJslanders het voor elkaar krijgen om groenten te verbouwen. Je snapt dat de grond van IJsland niet echt geschikt is voor het verbouwen van tomaten. Het zou dan ook te gek zijn als een Stopover buddy je meeneemt naar Fridheimar. Een greenhouse waar ze met behulp van bijen tomaten kunnen verbouwen.

De bijen zorgen namelijk voor de bestuiving van de tomatenplanten en aangezien er genoeg zuiver water op IJsland te vinden is kun je de beste kwaliteit verwachten. Geen wonder dat er een restaurant in dit greenhouse te vinden is. Voor een heerlijke Bloody Mary of tomatensoep. Aangezien dit concept aantoont hoe je groenten op IJsland verbouwt wordt ook de rest van het land geïnspireerd hetzelfde te doen. Hierdoor is het land niet alleen van export afhankelijk.

Lang leve de evaringseconomie

Het draait natuurlijk niet alleen om muziek & innovatie. Laat je voorkeuren horen en je krijgt een onvergetelijke stopover. Wij houden er alleen maar extra van als je van de gebaande paden afwijkt en met lokale cultuur wordt verrijkt. Enjoy travelling!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ervaringseconomie in het innovatieve IJsland zorgt voor onvergetelijke trip
Sluiten