Instagram bestaat 10 jaar: voorzien van klassieke icoontjes en meer!

Het is nu tien jaar geleden dat de populaire fotodeeldienst Instagram werd gelanceerd, en iedereen sindsdien kekke foto’s van z’n voedsel maakt. De app verscheen voor het eerst in de App Store op 6 oktober, een paar maanden na de release van de iPhone 4 van Apple.

Tien jaar geleden werd Instagram gelanceerd met het inmiddels ingewisselde, iconische app-icoon van de Polaroid-camera. Menig iPhone- en Android-thuisscherm werd versierd met dat icoontje, omdat het destijds een toffe app was waarmee je foto’s kon opleuken met kekke effecten. Het duurde dan ook niet lang voordat de app uitgroeide tot één van de meest populaire apps; dat geldt voor zowel Android als iOS. Om het feit te vieren dat het vandaag tien jaar geleden is dat de applicatie gelanceerd werd, heeft de fotodeeldienst een update uitgebracht die onder meer het icoontje in de Polaroid-stijl terugbrengt.

Instagram bestaat tien jaar

Je kunt het icoontje van Instagram dus nu aanpassen, naar onder meer het icoon dat de eerste vijf jaar gebruikt werd voor de dienst. Dat zijn niet de enige opties, aangezien je ook voor alternatieven kunt kiezen voor het huidige logo. Denk dan bijvoorbeeld aan de Pride-kleuren of juist een monochrome variant. De appupdate voegt overigens nog wat handige dingen toe, zoals bijvoorbeeld een privémap en een archief van je stories van de afgelopen drie jaar.

Wil je het icoontje aanpassen van de Instagram-app? Ga dan naar de instellingen en trek het scherm naar beneden (zoals je ook wel eens pagina’s ververst). Er komen dan emoji in beeld. Houd je dit lang genoeg vol, dan verschijnen de appiconen in beeld. Het kan zijn dat deze easter egg, zoals het platform het zelf noemt, nog niet bij jou gearriveerd is. Hij wordt namelijk nog uitgerold, dus geef het anders nog een paar dagen. Hoe lang de iconen beschikbaar zijn is niet bekend, maar het lijkt erop dat je ze alleen in de maand oktober kunt gebruiken.

Instagram

Reageer op artikel:
Instagram bestaat 10 jaar: voorzien van klassieke icoontjes en meer!
Sluiten