Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 21 mei 2020

5 dingen die jij waarschijnlijk verkeerd doet op Instagram

Instagram behoort zonder twijfel tot een van de populairste applicaties van de markt. Een wereld zonder het social media platform is voor miljoenen mensen ondenkbaar. En toch zijn er zaken die anno 2020 nog steeds verkeerd gaan op het platform.

Eerder namen we je al mee in de vijf dingen die mensen vaak verkeerd doen op WhatsApp. Dat was een succes. Daarom hebben we besloten om te kijken naar de zaken die verkeerd gaan op Instagram, om je ook op dat platform van dienst te kunnen zijn.

Deze 5 dingen doe jij waarschijnlijk verkeerd op Instagram.

#1 Onregelmatig posten op Instagram

We horen het geregeld voorbij komen: ik wil meer volgers, meer likes, maar het lukt maar niet. Vervolgens zien we vaak dat deze personen, negen van de tien keer, uiterst onregelmatig posten. Waarschijnlijk hebben deze mensen dan ons Instagram account goed in de gaten gehouden, want de onregelmatigheid hebben wij uitgevonden.

Iets dat niet slim is, want je wil zo constant mogelijk te werk gaan op Instagram. Iedere dag een foto, dat zou zeker lekker zijn. Maar het hoeft zeker niet. Als jij ervoor kiest om op maandag, woensdag en vrijdag een foto te plaatsen, dan is dat meer dan voldoende. Als je het maar vol houdt.

Voorkomt sporadisch posten en hou een schema aan. Het werkt.

#2 Gooi de kwaliteit omhoog

Een van de meest voorkomende foutjes op Instagram zit ’em in de kwaliteit van de foto’s. We komen geregeld foto’s tegen in onze feeds waar de kwaliteit wel erg laag lijkt te liggen. Dan hebben we het niet over hoe goed de foto is, maar over de daadwerkelijke beeldkwaliteit. Het oogt al snel onprofessioneel wanneer de foto’s voorzien zijn van een lage kwaliteit en veel zichtbare pixels.

Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit. Investeer tijd, moeite en geld in het maken van unieke en mooie content. Een goede afbeelding is duidelijk, scherp, genomen in goed licht en voorzien van een thema.

#3 Je vergeet je hashtags!

Hashtags, we kennen ze allemaal. Toch vergeten veel mensen ze wanneer er een post op Instagram geplaatst wordt. Als je geen hashtags gebruikt, dan is de kans best klein dat je jezelf op de kaart zet. Mensen met dezelfde interesses of mensen uit dezelfde industrie (als je het professioneel gebruikt) kunnen je minder snel ontdekken. Iets dat niet perse een ramp is, maar wel in de weg kan zitten op het gebied van groei. Iets dat dan weer in de weg kan zitten van nieuwe klanten of partners.

Wanneer je hashtags gebruikt, zorg dan dat ze slaan op het gebied waarin je opereert. Als wij als WANT zijnde opeens met de #vegan aan komen zetten, terwijl we eigenlijk foto’s van smartphones plaatsen, dan kom je bij de verkeerde mensen terecht. Zorg dat je wat kleinere, doch populaire, hashtags gebruikt. Op die manier is de concurrentie niet teveel aanwezig en is het mogelijk om alsnog super relevante posts te plaatsen.

#4 Je Instagram-bio leeg? Vullen die hap!

Is de bio van je Instagram-profiel helemaal leeg? Dan wordt het tijd om de boel eens goed te vullen. Mensen die op je pagina terecht komen, willen zonder twijfel weten wat er te verwachten gaat. Iets dat zeker positief kan werken voor je, wanneer je wilt dat mensen je gaan volgen. Deze mensen komen op een of andere manier op jouw pagina en deze eerste indruk moet ze overhalen om je dan ook te blijven volgen. Wat dat betreft is de bio dus wel degelijk belangrijk.

Zorg dat je (bedrijfs)naam, relevante contactgegevens (e-mail) en je website er sowieso te zien zijn. Heb je een winkel of een kantoor waar mensen welkom zijn, plaats dan ook zeker het adres. Handig voor wanneer mensen een keer langs willen komen.

Instagram bio
Onze eigen bio (Afbeelding: WANT)

#5 Plaats je Instagram-bericht op drukke tijden!

Er zijn bepaalde tijden waarop de meeste mensen actief zijn op Instagram. Zorg ervoor dat jij, met je nieuwe post, op exact die tijden actief bent. Het is simpel. Als de mensen niet op Instagram zitten, wordt het lastig om ze überhaupt te kunnen bereiken.

De meeste mensen zijn tussen 6 uur en 9 uur in de ochtend online. Vervolgens zullen ze vanaf een uurtje of 17:00 uur in de middag ook weer actief zijn. Hou je in de tussentijd dus rustig, om je publiek te bereiken op de momenten dat ze er zijn. Zo levert Instagram je het beste uit.

Reageer op artikel:
5 dingen die jij waarschijnlijk verkeerd doet op Instagram
Sluiten