Instagram toont je vrienden nu wanneer je online was: zo zet je het uit

Lisanne Beijen 18 jan 2018 Tech

Veel mensen hebben op WhatsApp de functie uit staan waarbij anderen kunnen zien wanneer ze voor het ‘laatst gezien’ zijn. Dit omdat de functie verklapt of jij nog om vijf uur ‘s ochtends in de kroeg hing, of een bericht mogelijk al wel hebt ontvangen en eventueel gelezen. Instagram is zijn functies ook aan het uitbreiden, en heeft een functie toegevoegd aan de priv├ęberichten: je activiteitsstatus.

Niet meer stiekem Instagram checken

Instagram voegt langzaam maar zeker steeds meer functies toe aan het platform. Je kunt er al lang niet alleen maar foto’s op delen; je deelt ook verhalen, je kunt foto’s, video’s en verhalen bewerken, en je kunt priv├ęberichten versturen.

Het sociale medium heeft nu stilletjes een functie toegevoegd aan deze direct messages, eentje die we al wel kennen van WhatsApp. Net als dat je op WhatsApp kunt zien wanneer iemand voor het laatst online is geweest, is dit nu ook mogelijk op Instagram. Het platform maakt het nog makkelijker om te checken wat je allemaal online uitvoert, en vooral wanneer.

Instagram
Afbeelding via Android Police

Als je nu het DM-deel van je Instagram opent, dan kun je wellicht al zien hoe lang geleden het is dat je vrienden actief waren in de chat van de app. Nog niet iedereen kan dit zien, maar de functionaliteit wordt op dit moment uitgerold dus zal binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn.

Hoe zet je dit uit?

Je kunt nu al wel uitzetten dat je vrienden en contacten kunnen zien wanneer jij voor het laatst actief was op de app. Om dat te doen ga je naar de instellingen van je profiel –> scroll een stukje naar onderen –> Activiteitstatus weergeven. Deze laatste kun je uit zetten. Daarmee zorg je er voor mensen die je een chatbericht sturen niet zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest op de app. Als je dit uitschakelt kun je de activiteitstatus van andere accounts ook niet meer zien.

Instagram

Nog meer (niet zo) geheime functies ontdekken van Instagram’s chat? Check dan deze geheime inbox eens.

Reageer op artikel:
Instagram toont je vrienden nu wanneer je online was: zo zet je het uit
Sluiten