Instagram laat je nu comments verwijderen en vastmaken aan de bovenkant

Instagram heeft bekendgemaakt dat het platform meerdere functies uitbrengt en test, die voor een positieve online omgeving moeten zorgen. Zo kun je vanaf nu tot 25 comments tegelijkertijd verwijderen die je niet aanstaan of wanneer het berichten zijn die haat verspreiden.

Tijdens het verwijderen van de berichten ben je tevens in staat meerdere accounts te blokkeren en te beperken, mocht je dat willen. De nieuwe mogelijkheden zijn in de afgelopen maanden flink getest. En de uitkomst is dat gebruikers vinden dat de omgeving inderdaad positiever wordt. Dat is fijn voor Jan met de pet, maar ook voor mensen die een grote groep volgers hebben.

Instagram moet positieve omgeving worden

Verder is het zo dat Instagram gebruikers nu ook meer controle geeft over de mensen die hen mogen taggen onder posts, stories en captions. Binnen de privacyinstellingen van de applicatie kun je nu kiezen uit drie verschillende opties:

  • Iedereen mag je taggen en mentionnen
  • Alleen de mensen die jij volgt mogen je taggen en mentionnen
  • Helemaal niemand mag je taggen en mentionnen
Instagram
Nieuwe opties voor Instagram-gebruikers. (Afbeelding: Instagram)

De fotodeeldienst test ondertussen nog een andere functie die de positieve omgeving kunnen bevorderen. Je kunt namelijk posts bovenaan de commentssectie plaatsen. Dat kan in meerdere gevallen handig of juist fijn zijn. Bijvoorbeeld wanneer iemand handige of aanvullende informatie plaatst over een onderwerp of wanneer een bepaald bericht heel grappig of juist lief is. Je bent in staat meerdere berichten vast te maken, net als op YouTube, zodat je echt invloed hebt op de omgeving en je mogelijk grote bereik voor een positief doel kunt gebruiken.

De veranderingen zorgen er niet alleen voor dat je voor een positieve omgeving zorgt. Mogelijk kun je op deze manier ook een sterke vuist bieden tegen online pesten. Wanneer pesters geen aandacht krijgen en eigenlijk buitenspel gezet worden, dan is voor hen ook de lol ervan af. Beperk je het bereik van pesters, dan vergroot je het plezier van iedereen die ergens komt voor z’n ontspanning.

Instagram

Reageer op artikel:
Instagram laat je nu comments verwijderen en vastmaken aan de bovenkant
Sluiten