Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 16 apr 2018

Binnenkort kan iedereen zijn Instagram-data downloaden

Eerder was het al mogelijk bij Facebook en Google: de optie om al je data te downloaden die je in het verleden op het netwerk hebt gedeeld. Handig om op die manier in één klap al je foto’s te downloaden in het geval van Facebook. Hoe je dat precies doet, lees je hier. Binnenkort zal het ook op Instagram mogelijk zijn om in één klap al je data binnen te halen.

Sla al je Instagram-foto’s op

Een vertegenwoordiger van Instagram heeft dit onlangs tegenover TechCrunch bevestigd. De vertegenwoordiger stelde dat het bedrijf werkte aan een zogenaamde data portability tool.

Met deze kun je in één klap alles downloaden wat je op het netwerk hebt gedeeld. Daar horen je foto’s, video’s en berichten bij. Of je oude Stories ook hieronder vallen, dat is nog niet helemaal duidelijk.

Instagram

De reden dat Instagram deze tool maakt, is niet alleen een mooi gebaar naar zijn gebruikers om dingen makkelijk te maken. Het is ook onderdeel van de nieuwe Europese wetgeving op het gebied van privacy die in de maak is.

Deze stelt dat bedrijven zijn gebruikers de mogelijkheid moet geven om kopieën te maken van de data die zij via netwerken hebben gedeeld. Deze wetgeving gaat op 25 mei in, waardoor het zeer waarschijnlijk is dat je voor die datum gebruik kunt maken van de nieuwe tool.

De grote vraag is natuurlijk waarom je dit zou willen. De kans is groot dat het een flink pakket is. Als archief is het natuurlijk handig om in één klap je leukste online momenten te verzamelen en die ergens anders in de Cloud of op een externe harde schijf op te slaan.

Maar dan heb je het dus op een extra plek naast Instagram. In de praktijk lijkt de optie ons alleen handig als je besluit om je Instagram-account op te zeggen en niet al je foto’s wilt verliezen.

Maar om dan al je verhalen te delen op Snapchat, dat lijkt ons momenteel niet het beste idee. Instagram heeft heel wat voordelen ten op zichte van die service.

Reageer op artikel:
Binnenkort kan iedereen zijn Instagram-data downloaden
Sluiten