Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 30 sep 2020

Instagram in de ban van David Attenborough: 94-jarige breekt record

Het zal weinig mensen afgelopen week ontgaan zijn: David Attenborough maakte op 94-jarige leeftijd dan eindelijk een Instagram-account aan. Een actie die dusdanig veel aandacht heeft gekregen, dat de levende legende zelfs een wereldrecord verbrak.

Volgens het Guinness Book of World Records heeft Attenborough de snelste tijd neergezet om 1 miljoen volgers te behalen op het platform. Een record dat eerst in handen lag van niemand minder dan Jennifer Aniston.

David Attenborough breekt Instagram record

Vier uur en vierenveertig minuten: dat is de tijd die David Attenborough nodig had om 1 miljoen volgers te scoren op Instagram. Dat was dusdanig snel dat de 94-jarige man uit het Verenigd Koninkrijk het record van Jeniffer Aniston verpulverde. De Friend-actrice behaalde eerder dit jaar met haar Instagram debuut ook in no-time de 1 miljoen volgers. Alleen deed dat dus wel 32 minuten langzamer dan Attenborough dat deed. Binnen 5 uur en 16 miljoenen behaalde zij dat record dus. Voorgaande titelhouders waren David Beckham, Paus Francis en Prins Harry & Megan Markle.

Waar de meeste mensen toch graag laten zien wat ze eten voor de lunch, is David Attenborough iets heel anders van plan met Instagram. De man, wiens carrière inmiddels al bijna zeven decennia duurt, zet zich in voor het milieu. Dat laat hij weten in de eerste Instagram video die hij plaatste.

“Ik zet deze stap om een nieuwe manier van communiceren te ontdekken. Want zoals je weet is de wereld in gevaar. Continenten staan in brand, Gletsjers smelten, koraal sterft af en vissen verdwijnen uit onze oceanen.”

Uiteraard gaf de beste man ook commentaar op de gigantische hoeveelheid volgers op Instagram. Dat deed David Attenborough bij de BBC, waar hij aangaf vooral bevoorrecht te zijn om zoveel aandacht te krijgen.

“Ik voel me bevoorrecht dat er zoveel mensen zijn die luisteren naar wat een oude man als ik te zeggen heeft over het klimaat”

A Life on Our Planet

Het is een uitstekende zet geweest van David Attenborough om juist nu zijn Instagram-account op te zetten. Op 4 oktober 2020 verschijnt zijn documentaire A Life on Our Planet op Netflix. In deze documentaire spreekt hij over de wonderen die de natuur hem heeft laten zien en hoe we deze prachtige elementen van de natuur aan het verliezen zijn. Check de trailer hieronder!

Reageer op artikel:
Instagram in de ban van David Attenborough: 94-jarige breekt record
Sluiten