Mark Hofman
Mark Hofman Tech 5 okt 2018

Instagram gaat jouw locatiegeschiedenis delen met Facebook

Instagram is vandaag de dag een van de populairste apps ter wereld. Sinds het vertrek van de bedenkers, en het eigendom van Facebook, is er grote zorgen over de privacy van gebruikers. Een zorg die, met de nieuwe functie Location History, volledig terecht lijkt te zijn. 

Instagram zorgt voor nog minder privacy

Het gebruik van prachtige apps als Facebook, Instagram en Whatsapp is gratis. Al hebben gebruikers wel een grote prijs moeten betalen: hun privacy. In de laatste jaren is privacy en social media het gesprek van de dag en maken veel mensen zich zorgen over de gegevens die zomaar op straat liggen. Wie denkt dat Facebook leert van alle fouten die het begaan heeft, heeft het hartstikke fout. Er wordt op dit moment een nieuwe functie getest voor Instagram. Een functie die oprecht wat zorgen bij ons opwekt.

Location History is de nieuwste functie van Instagram welke op dit moment volop getest wordt. De naam zegt het al: je deelt met Facebook al je bezochte locaties. Hierdoor weet Facebook niet alleen waar je bent, maar ook waar je bent geweest. Wanneer de instelling niet uitgezet wordt, kan Facebook op deze manier aangepaste advertenties met je delen. Het ergste? Ook als je de app niet gebruikt, wordt Facebook alsnog op de hoogte gesteld van je bezochte plekken.

Location History

De functie is ontdekt door Twitteraar Jane Manchun Wong. Zij kwam erachter dat accounts, waarmee getest wordt, een feature genaamd Location History in hun instellingen hebben staan. Wanneer je deze functie aan hebt staan kijkt Facebook naar je locatie, zelfs als de app uitgeschakeld is.

Uiteraard staat de functie standaard aan en moet je hem zelf uitzetten op het moment dat je dit niet wilt. Aangezien de feature nog getest wordt, weten we niet wanneer de functie verschijnt. Wat we wel weten is dat Facebook het niet met een fanfare aan gaat kondigen, aangezien het eigenlijk weer een sneaky actie is om mensen nog minder van privacy te voorzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagram gaat jouw locatiegeschiedenis delen met Facebook
Sluiten