Mark Hofman
Mark Hofman Tech 19 apr 2019

Instagram stopt mogelijk met het vertonen van likes onder foto’s

Instagram behoort anno 2019 tot een van de meest populaire apps van de markt. Het plaatsen van foto’s, maken van stories en het krijgen van likes: we vinden het fantastisch. Echter maakt Instagram binnenkort misschien wel een einde aan een van deze drie elementen. 

Geen likes meer onder je Instagram foto?

Naast het feit dat het plaatsen van een Instagram-foto vooral leuk is omdat je het leven wil delen met je volgers, is er nog een ander element die de applicatie zo populair weet te maken. Het ontvangen van likes is namelijk uitgegroeid tot een ware hype en daardoor ook een grote reden voor sommige mensen om het platform te gebruiken. Maar wat nou als de applicatie niet meer openbaar laat zien hoeveel likes een foto heeft. Zou je het dan nog zo leuk vinden?

Met een beetje ongeluk kunnen we daar binnenkort achterkomen. Op Twitter heeft tipster Jane Manchun Wong laten weten dat Instagram druk bezig is met het testen van een nieuw design. Het gaat om een screenshot waarin het nieuw design gehanteerd is. Hierbij wordt duidelijk, door de tekst die afkomstig is van Instagram zelf, komt naar buiten dat hierdoor de likes ook zullen verdwijnen onder foto’s.

“We willen dat je volgers zich richten op datgeen wat je deelt en niet het aantal likes dat het behaalt.”

Door de wijziging ben je alleen als gebruiker in staat om te zien hoeveel likes een post heeft gehaald. Je weet zelf dus hoeveel mensen die geweldige foto met je hond leuk vinden, maar openbaar zal het niet meer te zien zijn. Echter heeft een insider uit het bedrijf tegenover TechCrunch gezegd dat het gaat om een prototype en niet een wijziging die al op de planning staat om doorgevoerd te worden.

Instagram

Instagram zelf heeft op dit moment nog geen reactie gegeven, dus wat dat betreft moeten we het doen met geruchten. Zou jij er vrolijk van worden?

Meer Tech?

Helemaal gek van Tech en niets willen missen? Dan is onze podcast WantKast zeker iets voor jou! Thomas en Mark bespreken elke week de meest recente ontwikkelingen, het grootste nieuws en ze delen hun ervaringen! Kortom: echt een podcast voor tech-liefhebbers zoals jij!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagram stopt mogelijk met het vertonen van likes onder foto’s
Sluiten