Is je Instagram gehackt? Zo haal je het account makkelijk terug!

Social media accounts worden regelmatig gehackt en helaas is het niet altijd even makkelijk om deze weer terug te halen. Gelukkig komt Instagram nu met een functie waarmee gebruikers niet alleen sneller, maar ook een stuk gemakkelijker hun profiel weer terug kunnen krijgen.

Instagram update maakt accountherstel makkelijker

Een recent nieuwsbericht wijst erop dat Instagram slachtoffers van een gehackt profiel beter te hulp gaat schieten. Het platform is momenteel namelijk bezig met het testen van een functie die het makkelijker gaat maken om je account te kunnen herstellen. Ook gaan ze ervoor zorgen dat de ´´dieven´´ er minder snel mee weg zullen komen.

Waar je voorheen moest wachten op een e-mail van het bedrijf kun je binnenkort in de app zelf een aantal vragen omtrent je persoonlijke informatie beantwoorden. Vervolgens krijg je een zescijferige code toegestuurd waarmee je weer in je account zal kunnen.

cyber security

Deze nieuwe methode moet ervoor gaan zorgen dat het mogelijk wordt om zelfstandig je account terug te kunnen halen, zelfs als hackers inmiddels al je gebruikersnaam of contactgegevens hebben aangepast. Daarbij zorgt het platform ervoor dat het na een aanpassing even duurt voordat een gebruikersnaam opnieuw geclaimd kan worden. Dit om te voorkomen dat hackers bijvoorbeeld de naam van jouw bedrijfsaccount veranderen en deze vervolgens gebruiken voor hun eigen account.

Android en iOS

Of deze nieuwe feature overal beschikbaar gaat komen is nog niet helemaal duidelijk, al blijkt wel dat zowel mensen met Android als iOS systemen er binnenkort gebruik van kunnen maken. Het doel achter deze vernieuwing is duidelijk. Instagram streeft ernaar dat gebruikers voortaan hun account op eigen houtje kunnen terughalen en niet meer de hulp van het security team nodig hebben.

De timing van deze update lijkt overigens niet geheel toevallig. Dit omdat het platform onlangs meerdere keren negatief in het nieuws is geweest vanwege het lekken van gebruikersdata. Ondanks dat de update niet direct gaat voorkomen dat accounts gehackt kunnen worden probeert het bedrijf cybercriminelen wel te ontmoedigen om dit te doen.

 

Reageer op artikel:
Is je Instagram gehackt? Zo haal je het account makkelijk terug!
Sluiten