Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 27 jul 2019

Instagram test green screen-achtige AR feature voor Stories

Eén van de dingen waar Photoshop constant voor gebruikt wordt, is het verwijderen van de achtergrond. Mensen hebben blijkbaar massaal de behoefte om zich ergens anders te bevinden. Niet voor niets bestaan er dan ook allerlei tools, waarmee je makkelijk de achtergrond op een foto kunt doen verdwijnen. Ook Instagram moet dat zijn opgevallen en de kans is groot dat we binnenkort in de app aan de slag kunnen met een soort green screen AR-feature. Niet om achteraf de achtergrond te verwijderen, maar al tijdens het maken van de foto.

Instagram Background

De feature werd gespot door app researcher Jane Manchun Wong, die al vaker allerlei onaangekondigde features wist te vinden in de code van verschillende apps. De nieuwe functie zou onder de naam “Background” gaan en het mogelijk maken om een andere achtergrond voor je foto’s te selecteren. Alsof je voor een green screen zou staan, zou je bij de Stories camera kunnen kiezen uit een andere achtergrond uit je camera roll. Zodra je een geschikte foto als achtergrond hebt gekozen, verdwijnt de echte omgeving achter je en wordt deze vervangen door de foto van je keuze.

Alleen statische achtergrond

Op het moment zou Instagram alleen nog aan het testen zijn met een statische vervangende achtergrond en zou je niet kunnen gaan voor een video of één of ander bewegend effect. Mogelijk dat we zoiets later als toevoeging krijgen. Op het moment is het echter niet eens zeker dat de Background feature ook daadwerkelijk officieel wordt toegevoegd aan Instagram. Het bedrijf is constant nieuwe features aan het testen en niet allemaal belanden uiteindelijk bij de gebruikers. Een vertegenwoordiger van Instagram zelf wilde in ieder geval niks kwijt over de nieuwe feature.

Waar Instagram wel duidelijk over is, is dat ze haatzaaiende reacties gaat aanpakken. Twee nieuwe functies zouden online pesten op het social media platform moeten beperken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mashable

Reageer op artikel:
Instagram test green screen-achtige AR feature voor Stories
Sluiten