Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 jan 2019

Instagram introduceert grote nieuwe feature voor posts

Anno 2019 is Instagram zonder twijfel het populairste social media platform. Er zijn miljoenen gebruikers, het wordt dagelijks immens veel gebruikt en voor sommigen is het een plek om te werken. Instagram komt met een nieuwe update, waar mensen met meerdere accounts wel vrolijk van zullen worden. De ontwikkelaar komt namelijk met een nieuwe feature waardoor het plaatsen van berichten een stuk makkelijker wordt. 

Nieuwe Instagram feature voor posts

Wanneer je Instagram met meerdere accounts gebruikt is er nu een nieuwe feature die het leven iets makkelijker voor je maakt. Zeker op het gebied van het plaatsen van berichten. De iOS versie van het platform wordt namelijk voorzien van een nieuwe update, waarmee een nieuwe feature gepaard gaat. Deze zorgt ervoor dat gebruikers een bericht kunnen plaatsen op meerdere accounts tegelijkertijd. De tijd van meerdere keren hetzelfde bericht plaatsen is dus voorbij.

social media FaceTime Instagram

Tegenover TechCrunch meldde Instagram dat de nieuwe feature het plaatsen van berichten makkelijker moet maken. Hiervoor was het belangrijk dat de werking van deze tool ook extra makkelijk zou zijn. Het enige wat je moet doen is een pagina selecteren wanneer je een bericht aan het opmaken bent. Wanneer je meerdere accounts hebt geselecteerd, plaatst Instagram de posts tegelijkertijd op de pagina’s.

“We lanceren deze feature om een gebruikers, die op meerdere accounts berichten plaatsen, te voorzien van een betere gebruikerservaring.”

Eerste stap richting ‘regram’ functie?

Geruchten rondom een regram functie, zoals een retweet functie op Twitter, gaan al jaren rond. Echter heeft Instagram meerdere malen benoemd dat dit voor hun platform niet gaat werken. Dat heeft deels te maken met voormalig CEO Kevin Systrom, die vond dat het niet bij Instagram paste. Het bedrijf richt zich op authenticiteit en de connectie tussen gebruikers, daar draagt een regram functie niet aan bij.

Regram functie Instagram

Maar inmiddels zijn Systrom en mede-bedenker Mike Krieger weggegaan bij het bedrijf, waardoor de komst van de feature alsnog reëel zou kunnen zijn. Ondanks het feit dat bovenstaande nieuwe feature geen regram functie is, lijkt het wel een mooie eerste stap te zijn.

Of de feature ook naar Android komt, is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Instagram introduceert grote nieuwe feature voor posts
Sluiten