Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 13 dec 2017

Volg nu een hashtag op Instagram en verrijk je feed met meer #foodporn, #innovation en #WANT

Op Instagram zijn niet alleen de foto’s die je plaatst belangrijk. De serieuze Instagrammers weten dat de #hashtags ook heel belangrijk zijn. Mits je het bereik van je post wilt vergroten natuurlijk. Het lijkt er op dat de hashtag nog belangrijker is geworden op het sociale medium.

Volg je favoriete hashtag #winnen

Het kan zo zijn dat je maar een paar honderd volgers hebt, maar dat de foto’s die je post wel door duizenden mensen worden gezien doordat je de juiste hashtag gebruikt. Tot nu toe waren er twee manier om te interacteren via hashtags: je kon doorklikken op een hashtag om meer van dit soort post’s te zien, of je kon zoeken op een bepaalde hashtag in het ‘Explore’ gedeelte van de app.

Daar komt nu nog een manier bij. Je kunt nu ook hashtags volgen op dezelfde manier als je een account volgt: zoek een bepaalde hashtag die je wilt volgen, klik er op en er verschijnt een soort profiel van deze hashtag. Daar vind je de mogelijkheid om het topic te volgen #goodstuff.

Het algoritme van Instagram pikt dan een aantal van de meest populaire foto’s, maar ook minder populaire foto’s, en laat die in je normale feed voorbij komen.

hashtag

Deze verandering lijkt misschien niet zo groot, maar is een belangrijke verandering voor het platform. Waar je eerder specifieke personen of merken volgde, is het nu mogelijk om je interesse te verschuiven naar de nieuwste gadgets, de lekkerste deserts, of dure auto’s, #want!

En hoe zit dat met mijn #privacy?

De nieuwe functie maakt het niet alleen gemakkelijker om meer te zien in je feed, maar wellicht ook om de #hashtags nog meer uit te buiten voor de promotie van je eigen posts.

Maak je je zorgen over je privacy? Het schijnt zo te zijn dat de hashtags die je volgt zichtbaar zijn voor iedereen op Instagram die jouw profiel volgt. Het lijkt er niet op dat je dit uit kunt zetten, behalve door je profiel gewoonweg op ‘privé’ in te stellen. Dan zien alleen jouw volgers nog maar welke #’s jij volgt.

hashtag

Benieuwd hoe je Instagram nog verder kunt customizen? Check dan deze zeven verborgen functies op het sociale medium.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Volg nu een hashtag op Instagram en verrijk je feed met meer #foodporn, #innovation en #WANT
Sluiten