Zo zorg je dat niemand weet wanneer je online bent op Instagram

In januari kwam Instagram met een nieuwe functie, waarmee je bij rechtstreekse berichten kunt zien wanneer iemand voor het laatst actief is geweest. Nu zijn ze bezig met het uitrollen van een feature, waarbij het net wat verder gaat. Je kunt met de nieuwe functie namelijk door middel van een groen lampje zien wanneer iemand online is. Gelukkig bedachten ze ook dat sommige gebruikers daar misschien helemaal niet van gediend zijn en kun je ervoor zorgen dat niemand weet wanneer je weer eens bezig bent met Instagram stalken. Dit is hoe je incognito blijft op Instagram.

Status activiteiten uitschakelen

Om de nieuwe feature tegen te werken, ga je naar je profiel pagina in de Instagram app en ga je vervolgens verder naar de settings . Vanaf daar scroll je naar beneden naar het Privacy and Security gedeelte en kies je voor het Activity Status menu. Vervolgens kun je de Show Activity Status setting uitschakelen en voila niemand kan meer zien wanneer je online bent. Daarnaast kan ook niemand meer volgen wanneer je voor het laatst actief bent geweest.

Instagram Activity Status

Zelf ook geen Instagram stalker

Er is echter wel een maar in het verhaal. Want wanneer je de feature uitschakelt, betekent het ook meteen dat je niet meer van anderen kunt zien wanneer ze online zijn en wanneer ze voor het laatst actief zijn geweest. Het is een beetje hetzelfde verhaal dat je ook bij WhatsApp hebt, als je ervoor kiest dat mensen niet meer kunnen zien wanneer je een bericht hebt gelezen. Ergens is het wel een eerlijke deal. Als jij zelf niet gestalkt wil worden, mag je het ook niet bij anderen doen.

social media FaceTime Instagram

Inmiddels is er overigens ook een zeer lichte variant van de app onthuld, namelijk Instagram Lite. Deze zorgt ervoor dat de app minder aan je batterij zuigt en je geheugen binnen no-time opvult.

Lifehacker

Reageer op artikel:
Zo zorg je dat niemand weet wanneer je online bent op Instagram
Sluiten