Waar blijft de Instagram iPad-app? CEO komt met opmerkelijke uitleg

Apps Wesley Akkerman 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Instagram-CEO Adam Mosseri laat weten waarom we vandaag de dag nog steeds geen officiële app van de dienst hebben voor op de iPad. Het is inmiddels twaalf jaar geleden dat de dienst, waarmee je foto’s en video’s deelt en bekijkt, uitkwam. De applicatie is groot geworden op smartphones, maar inmiddels zijn er ook flink wat tabletgebruikers.

Maar, zo stelt Mosseri in een tweet, de groep tabletgebruikers is niet groot genoeg. Oké, dat is niet letterlijk wat de CEO zei. De groep mensen met een iPad die Instagram gebruikt is niet groot genoeg. Maar als je een tabletapp voor het ene platform maakt, kun je net zo goed een tabletapp voor het andere platform uitbrengen.

Instagram op de iPad

Er bestaan miljoenen mensen met een iPad. En de groep mensen die beschikken over een tablet (met welk besturingssysteem dan ook) is nog groter. Het argument dat er dus te weinig gebruikers zijn, lijkt niet echt steekhoudend. Maar goed, het is het argument waar we het voorlopig nog mee moeten doen.

In de tweet laat Mosseri verder weten dat hij hoopt dat de groep ooit groot genoeg gaat worden. Maar we vragen ons dan wel hardop af hoe groot die groep moet zijn. De komst van opvouwbare tablets en computers kan daarbij wellicht helpen. Maar tegen die tijd zijn we wellicht allemaal over Instagram heen.

Eigenaars van een Apple-tablet

Maar laten we ons voor nu even focussen op de iPad. In het laatste kwartaal van 2021 verscheepte Apple maar liefst 17,5 miljoen iPads, aldus marktonderzoeker IDC. Apple had 34 procent van de tabletmarkt in handen met dat percentage. Alleen vorig jaar al waren er dus behoorlijk wat tablets in omloop.

Waarom willen Instagram-gebruikers eigenlijk een iPad-app hebben? Nou, niet om foto’s te maken of te publiceren. Soms is het ook fijn om gewoon lekker te kunnen scrollen op een groter scherm, zonder dat je daarvoor achter je computer hoeft te kruipen. Het is wellicht een specifieke behoefte, maar wel eentje waar gebruikers al jaren luidkeels om vragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen