Zo wil Instagram kleine bedrijven helpen tijdens de crisis

Instagram heeft in een blogpost laten weten dat het tijdens de aanhoudende coronacrisis kleine bedrijven wil helpen. Het bedrijf wil het voor gebruikers gemakkelijker maken zaken als inzamelingsacties, cadeaukaarten en online bestelmogelijkheden te vinden.

Kleine bedrijven gebruiken het platform Instagram niet alleen voor de zichtbaarheid. Het is ook een prima manier om in contact te komen met klanten en dat contact, toegankelijk, te onderhouden. Daar krijgen ze nu toegang tot speciale stickers die ze kunnen gebruiken in de posts op hun profiel. Die stickers kunnen verwijzen naar inzamelingsacties, de mogelijkheden met betrekking tot het online bestellen van eten en cadeaukaarten. Jij kunt dan op die stickers drukken en hetgeen kopen dat het bedrijf aanbiedt.

Instagram helpt bedrijven met nieuwe stickers

Op moment van schrijven is het zo dat dergelijke mogelijkheden vooralsnog alleen in de Verenigde Staten en Canada beschikbaar zijn. De socialmediagigant laat wel weten hopelijk de opties snel uit te kunnen breiden naar andere landen, zodat we er bijvoorbeeld hier in Nederland ook mee geholpen kunnen worden. Dit gebeurt in de komende weken, maar een precieze releasedatum is niet gegeven door Instagram.

Instagram
Nieuwe stickers op Instagram voor bedrijven. (Afbeelding: Instagram)

Verder hoopt Instagram dat volgers en klanten de stickers zo veel mogelijk delen binnen hun eigen netwerk. Elke verkoop telt nu zwaar mee, dus je kunt er kleinere bedrijven echt mee helpen. Het moederbedrijf van de fotodeeldienst, Facebook, heeft eveneens de optie een inzamelingsactie te beginnen. Echter, die optie is voor iedereen beschikbaar, niet alleen voor (kleine) bedrijven. Mogelijk kun je op die manier dus ook helpen aan het overeind houden van bedrijven die je een warm hart toedraagt.

Dit is overigens niet het enige dat Facebook als geheel momenteel doet in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Zo lanceerde het deze week al een chatbot voor Facebook Messenger waar mensen betrouwbare en recente informatie over het virus kunnen opvragen.

Instagram

Reageer op artikel:
Zo wil Instagram kleine bedrijven helpen tijdens de crisis
Sluiten