Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 jun 2018

Instagram Lite: zeer lichte variant van Instagram onthuld

Gebruik jij regelmatig Instagram op je Android smartphone? Dan is de kans groot dat de app een van de grootste batterijverbruikers is, en je geheugen razend snel opvult. Het laden van alle stukjes video en foto’s is nou niet bepaald licht te noemen. Gelukkig is er nu een oplossing: Instagram Lite.

Instagram onthult Instagram Lite

Facebook heeft de app vanochtend officieel uitgebracht op Android. Voorlopig zijn er geen plannen voor een iOS-versie bekend. Instagram Lite is ontwikkeld voor ontwikkelingslanden waar men over het algemeen zeer beperkte opslagruimte heeft.

Daar komt ie: de app beslaat slechts 537KB (ja, kilobytes) op je smartphone. Dat is al het opslaggeheugen dat de app nodig heeft. Dat komt doordat het stiekem een progressive web app is. Je laadt bij het openen praktisch een veredelde webpagina.

De lichte variant van de populaire app behoudt de meeste essentiële features die je gewend bent. Je kunt je video’s en foto’s nog steeds bewerken en uploaden, filters gebruiken, stories bekijken en door je feed scrollen.

Instagram Lite

Wat kan dan niet? Vrij weinig, eigenlijk. Op dit moment kun je alleen nog niet berichten sturen naar anderen. Direct Messages dus. Facebook heeft echter al bevestigd dat die functionaliteit wel naar Instagram Lite toe komt. Er is nog geen exacte datum bekend.

Al met al is Instagram de afgelopen maanden flink aan de weg aan het timmeren. Onlangs werd videochat uitgerold, Instagram TV onthuld en werden huidige features aangepast en aangescherpt.

Heb je voldoende opslaggeheugen? Dan kun je waarschijnlijk beter de ‘normale’ versie van de app blijven gebruiken. Wanneer je echter continu de melding krijgt dat je toestel bijna vol zit, dan kan Instagram Lite een handige oplossing vormen.

De app wordt op het moment van schrijven nog gefaseerd uitgerold. De kans is dus aanwezig dat Instagram Lite nog niet beschikbaar is wanneer je dit leest. Hier kun je de app uiteindelijk downloaden.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Reageer op artikel:
Instagram Lite: zeer lichte variant van Instagram onthuld
Sluiten