Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 18 nov 2021

Waarom Instagram mensen met hun smartphone laat schudden

Instagram ontvangt een update die twee gloednieuwe (en verrassende) functies toevoegt aan het arsenaal van de populaire fotodeeldienst. Kom je namelijk een probleem tegen op het platform, dan kun je heel agressief met je smartphone schudden om dat te melden. Leuk als zo iemand dan net naast je zit in de trein.

Werkt Instagram niet zoals je van de app verwacht? Dan gebruik je dat agressieve schudden om je punt te maken. Maar je moet de app dan wel open hebben staan. Wanneer je dat doet, dan verschijnt er een pop-up in beeld die vraagt of je een probleem wil melden. Ook heb je de ruimte voor de melding die je wil maken.

Agressief schudden door Instagram

Het is een op z’n minst opmerkelijk manier van problemen melden. Maar Adam Mosseri, hoofd van Instagram, meldt op Twitter dat het bedrijf hiermee foutoplossingen prioriteert. “Je legt uit wat er gebeurt, hoe het gebeurde en vertelt over al de emoties die door je heen gingen toen het gebeurde.”

Wanneer er zo’n agressieve melding binnenkomt, dan neemt het team de tijd om naar de melding te kijken. Dit is overigens niet het enige dat Instagram uitrolt met de gloednieuwe update. Gebruikers zijn voortaan namelijk ook in staat een enkele foto uit een carrousel te halen. Mosseri gebruikt hier het woord “eindelijk” voor.

Enkele foto uit carrousel verwijderen

Hier hebben gebruikers vaak om gevraagd, voegt hij eraan toe. “Voortaan kies je gewoon een foto uit die je niet meer leuk vindt, om wat voor reden dan ook.” Dat doe je door zo’n carrousel te openen en vervolgens op de drie puntjes in beeld te tappen. Daar vind je de bewerkknop. Daarna zoek je de foto op die je wil verwijderen.

Heb je de foto gevonden? Dan vind je er voortaan een verwijderknop in de linker bovenhoek. Wanneer je daarop drukt, dan verwijder je de foto uit de verzameling. Deze functie is overigens alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers in de Verenigde Staten. Het agressieve schudden is voor iedereen in de VS beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Waarom Instagram mensen met hun smartphone laat schudden
Sluiten