Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 9 mrt 2018

Vier nieuwe features die binnenkort naar Instagram komen

Hoewel Instagram al behoorlijk goed uitgerust is met allerlei features, komen er om de zoveel tijd weer nieuwe bij. Soms verklapt de code van de app alvast wat de toekomst gaat brengen en inderdaad zijn er een paar aanwijzingen gevonden naar toekomstige veranderingen. Deze vier features zullen we waarschijnlijk een keer zien verschijnen in de app.

Favoriete chats

In Whatsapp kun je chats met een punaise bovenaan je chatlijst houden om ze makkelijk terug te vinden en Instagram lijkt ook eenzelfde soort feature te krijgen, maar dan met een ster. De ster zou zich in de rechterbovenhoek bevinden van een gesprek. Op deze manier kun je je favoriete chats een ster geven en het ziet ernaar uit dat er ook een bepaalde filter is om alleen de “gesterde” gesprekken te zien. Naast de ster filter zou je ook kunnen filteren op je hele inbox en ongelezen berichten.

Instagram ster feature

Portrait mode

Portrait mode is binnen de kortste keren behoorlijk populair geworden en iedereen lijkt gretig gebruik te willen maken van het scherptediepte effect. Je foto’s worden inderdaad ook een stuk interessanter als het object van je foto scherper is dan de achtergrond. Instagram lijkt hierop in te gaan spelen door een portrait modus toe te voegen aan de app. In de code is een verwijzing gevonden naar het bestand portrait_shutter_ion.png. Dit zou de knop moeten zijn, waarmee je je bokeh foto’s maakt in de app. Het ziet ernaar uit dat de feature zal werken op alle toestellen, ongeacht of je smartphones is uitgerust met de juiste harware.

bokeh

Cinemagraphs

Een cinemagraph is een kruising tussen een foto en animatie en het effect maakt je beelden nog interessanter dan portrait mode. Bij een cinemagraph beweegt namelijk een gedeelte van de foto, terwijl de rest stil blijft staan. Een tijdje geleden ontdekte WABetaInfo een cinemagraph feature in Instagram toen ze aan het spelen waren met het ontgrendelen van verborgen features. De feature werkte echter niet, maar er was wel een screenshot met een cinemagraph optie voor je stories. Aangezien de feature niet werkte, zou het kunnen dat hij er toch niet aan zit te komen. Instagram is er in ieder geval wel mee bezig geweest.

Instagram data downloaden

Hoewel we steeds meer met clouds werken, is het soms toch fijn om al je data ergens minder zweverigs op te slaan. Bij instagram zou het in de  toekomst mogelijk moeten zijn om alles wat je via de app hebt gedeeld te downloaden. Hieronder vallen natuurlijk de foto’s die je hebt gedeeld, maar ook de informatie in je profiel. Gelukkig hoef je de data niet naar je smartphone te downloaden, maar stuurt Instagram dan een .zip bestand naar je emailadres.

Instagram download feature

Deze feature zou een reactie kunnen zijn op de nieuwe General Data Protection Regulation regels die op 25 mei ingaan. Hierbij moeten bedrijven maatregelen treffen om persoonlijke data en de privacy van mensen in EU lidstaten beter te beschermen. De download feature zouden we dus ergens voor of op 25 mei kunnen verwachten. Wanneer en of de andere features eraan komen, is voor iedereen nog een raadsel.

WhatsApp is net als Instagram van Facebook en zal binnenkort ook de download feature krijgen. Nog een verandering met betrekking tot WhatsApp is dat we tegenwoordig in Nederland ook WhatsApp Business hebben.

 

The Next Web

Reageer op artikel:
Vier nieuwe features die binnenkort naar Instagram komen
Sluiten