Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 29 nov 2017

Nieuwe Instagram-functie is goed nieuws voor elke gebruiker

Instagram is weer volop nieuwe functies aan het testen. En één van deze functies, de regram-functie worden wij (en waarschijnlijk jullie ook) erg blij.

Instagramfoto’s van anderen delen

Al sinds dag 1 van Instagram gaat het platform gepaard met onrechtmatig gebruik van foto’s. Hiermee bedoelen wij dat gebruikers succesvolle accounts bouwen met foto’s van anderen. Zonder dat de rechtmatige eigenaren / fotografen de benodigde credits krijgen. We kunnen hier natuurlijk een lang betoog rondom copyright houden, maar daar zien wij toch even vanaf. Wel willen we benadrukken dat het tijd werd voor deze nieuwe functie om andermans foto’s rechtsmatig te delen. ‘Hoi regram.’

instagram regram

The Next Web ontdekte deze nieuwe functie tijdens een rondje research. Instagram is de regram-functie nog wel aan het testen en is dus nog niet grootschalig in gebruik.

Zoals de retweetfunctie van Twitter

Voor de functie voegt Instagram een nieuwe knop toe. Hiermee kun je dus eenvoudig ‘regrammen’. Zie het als de retweetfunctie van Twitter. De eigenaar van de foto wordt automatisch in credits gezet. We kennen de deelfunctie natuurlijk ook van Facebook.

Ondanks dat er nog geen officiële regram-functie bestaat regrammen gebruikers er wel op los. Via third party-apps. Apps die over het algemeen niet lekker werken en een watermerk aan de foto toevoegen. Daarmee verliest de foto zijn esthetiek en wordt de onofficiële app eerder in het zonnetje gezet dan de ‘eigenaar’ van de foto.

Nog meer nieuwe functies

The Next Web ontdekte dat de regram-functie niet de enige functie is die wordt getest. Op termijn kunnen we ook GIFs als normale post of Stories uploaden. Ook onderzoekt Instagram of wij behoeft aan een archief voor onze Stories hebben. Dus een plek waarin je de Stories kunt opslaan. Kennen wij deze functie niet van Snapchat?

Voordat we het vergeten: er is eindelijk een app waarmee je vanaf je computer direct foto’s op Instagram kunt uploaden. Iets voor jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Instagram-functie is goed nieuws voor elke gebruiker
Sluiten