Mark Hofman
Mark Hofman Apps 5 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

Instagram Stories naar een hoger niveau tillen? Met deze 5 apps is dat zo gepiept!

Instagram Stories is een ontzettend toffe manier om je verhaal te vertellen. Het is mogelijk om je creativiteit de loop te laten en de boel geheel in eigen stijl aan te kleden. Iets dat je, met de hulp van een aantal applicaties, zo gek kan maken als je zelf wilt.

Alleen welke applicaties heb jij nodig om je Instagram Stories naar een hoger niveau te tillen? In dit artikel helpen we je met die zoektocht en zetten we de 5 beste voor je op een rij. Uiteraard zijn alle applicaties zowel op iOS als op Android te gebruiken.

Instagram Stories naar een hoger niveau

Het maken van een Instagram Stories kan op verschillende manieren. Je kan een verhaal zo gek mogelijk aankleden als je zelf wilt en je kan zo creatief zijn als je wilt. Alleen zijn er dus apps die je er goed bij kunnen helpen. En van al deze apps hebben we de vijf beste op een rij gezet. Dit zijn ze:

#1 Mojo | Makkelijke Instagram Stories

Het mag iets kosten, maar dan heb je wel wat. Mensen die optimaal gebruik willen maken van hun Instagram Stories, die moeten zonder twijfel Mojo eens proberen. De app is gratis te testen, maar je benut pas de volle potentie met een abonnement. En wanneer je die afsluit krijg je toegang tot 50 verschillende geanimeerde templates en 50 lettertypen. Jij upload de foto’s en de app doet de rest. Al is het uiterlijk van de templates uiteraard wel gewoon aan te passen naar eigen wens. Makkelijker dan dit wordt het niet.

#2 StoryArt | Voor ieder wat wils

StoryArt is een grote editor voor je Instagram Stories, die voor ieder wat wils biedt. Dat heeft voornamelijk te maken met het gigantische aanbod waar je gebruik van kan maken. Er zijn tot wel 2000 verschillende templates te vinden op het platform. Daarnaast heb je toegang tot een standaard programma om video’s en foto’s te bewerken. Je maakt eigen logo’s, krijgt een selectie aan stickers en kan gebruik maken van bepaalde lettertypen. Oh, en wil je niet direct alles aanschaffen? Dan zijn bepaalde dingen in de app ook los te verkrijgen.

#3 Snapseed | Foto’s bewerken voor Instagram Stories

Snapseed is een app van Google die niet alleen handig is voor Instagram Stories. Met de applicatie kan jij, volledig gratis, je foto’s bewerken. En niet zo’n beetje ook! Je krijgt toegang tot een hele lading functionaliteiten en kan de boel van top tot teen aanpassen. Of je nu een vage achtergrond wil, de witbalans wil aanpassen of het contrast wil vergroten: het is mogelijk met Snapseed! Met 29 tools en filters, ondersteuning voor RAW foto’s en een neppe HDR modus behoort deze applicatie tot een van de beste van de markt. Al is het al om de prijs/kwaliteit verhouding.

#4 KineMaster | Heerlijke video editor

KineMaster is een video editor voor op je smartphone. Maar dat wil niet zeggen dat je deze tool niet kan gebruiken voor je Instagram Stories. In tegendeel zelfs. De app houdt huis aan een lading handige functionaliteiten. Denk hierbij aan de multi-layer tool, waarmee je meerdere lagen tegelijkertijd bewerkt. Of wat dacht je van de mogelijkheid om video’s in een 4K resolutie, met 30fps, te renderen? Met KineMaster is het mogelijk en je krijgt daarbij ook nog eens toegang tot een flink aantal sticker, special effects, ondersteuning voor muziek en nog heel veel meer.

#5 Unfold | Next-level Instagram Stories

Met Unfold zorg jij ervoor dat je Instagram Stories next-level gaan. Er zijn meer dan 200 templates in de app te vinden die allerlei prijzen hebben gewonnen. Kortom: je krijgt te maken met de creme de la creme! Je maakt gebruik van verschillende Film Frames of gaat aan de slag met een Ripped Paper effect. Vervolgens gebruik je de geavanceerde tekst tool om je verhaal te vertellen. Plaats de foto erbij die je via de app met een van de 15 filters en effecten hebt bewerkt en exporteer hem in een hoge resolutie naar Instagram. Klaar is kees. En hoe.

Meer Instagram Stories?

Onze Instagram Stories zien? Dat kan uiteraard op onze eigen Instagram-pagina. Volg je ons nog niet, dan is dat via onderstaande embed uiteraard nodig!

Meer informatie over Instagram, tips en tricks kennen of het laatste nieuws volgen? Check dan ons overzicht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Instagram Stories naar een hoger niveau tillen? Met deze 5 apps is dat zo gepiept!
Sluiten