Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 11 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Instagram gaat nog meer op Snapchat lijken door nieuw Stories uiterlijk

Instragram heeft vandaag een nieuwe versie aangekondigd van de camera in de app. Na de update van de camera zal deze nog meer lijken op de camera van Snapchat. Een boost voor Instagram Stories, tenminste, dat is het idee.

De vernieuwde camera heeft een aantal nieuwe functies die Instagram Stories makkelijker in gebruik maken. Daarnaast wordt een zogenaamde ”Create” mode toegevoegd. Met Create kun je creatief worden met verschillende interactieve stickers in je Stories. Ook is het mogelijk om een GIF als de achtergrond van je Story te gebruiken.

Intagram Stories krijgt meerdere nieuwe functies

De ”Create” mode is de grootste verandering voor de Story camera van de app. Dankzij deze nieuwe functie kun je content nu helemaal aanpassen op het platform. Het bestaande ‘Type’ wordt vervangen door ‘Create’. Wie daar op klikt kan een groot aantal tools gebruiken om zijn Instagram Stories te bewerken.

Doordat Instagram het overzichtelijker maakt hoe je Stories kunt bewerken, hoopt het platform dat er nog meer gebruik van zal worden gemaakt. Daarnaast geeft het het sociale medium de mogelijkheid om de app’s meest populaire features nog meer uit te lichten.

Nog een handige nieuwe feature voor de Stories geeft je een flashback naar het verleden. De ”On This Day”-functie laat direct foto’s van je telefoon zien die op de zelfde datum een jaar geleden (of meerdere jaren geleden) zijn gemaakt. Zo kunnen gebruikers van het sociale medium oude content snel omtoveren in nieuwe content. Dat is handig aangezien niet iedereen iedere dag iets doet dat een Story waard is. Je kunt zeggen dat je ook best een dag zonder Stories kan, maar daar is Instagram het duidelijk (en logischerwijs) niet mee eens.

Instagram Stories
(Bron: Instagram)

Instagram Stories’ Create niet ‘On This Day’ aangekondigd, maar al ’55 Days Ago’

Het nieuwe format voor de Instagram Stories werd ontdekt door coding-expert Jane Manchun Wong. Zij heeft het haar baan gemaakt om features van apps te ontdekken voordat deze zijn uitgebracht. Wong merkte de nieuwe functies al 55 dagen voordat ze werden gelanceerd op.

Instagram is al lang geen app meer waarop je alleen foto’s en wat video’s ziet. Het is een veelzijdige social media app die als reddingsboot voor het steeds minder populair wordende Facebook moet fungeren. Tot nu toe lijkt het daarin te slagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Instagram gaat nog meer op Snapchat lijken door nieuw Stories uiterlijk
Sluiten