Ontbytes: Instagram Stories direct delen op Facebook, Fitbit smartwatch helpt diabetespatiënten en meer

Niets is lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder andere de nieuwe functie van Instagram Stories.

Instagram Stories straks mogelijk direct delen naar Facebook

Eerder dit jaar kwam Facebook met een vergelijkbare functie als Instagram Stories. Deze functie sloeg tot nu toe alleen nog niet echt aan bij de gebruikers. Dit verklaart wellicht waarom Instagram een optie aan het testen is waarbij Stories direct op Facebook kunnen worden gedeeld.

Het direct delen van Stories naar Facebook vanuit de Instagram-app zorgt ervoor dat je de Facebook-app niet meer hoeft te openen en dat ook niet-Instagramgebruikers kunnen meegenieten van je Stories. De functie is ontdekt door een gebruiker in Portugal. Facebook heeft nog niet bevestigd dat de functie ook ergens anders getest wordt.

Nieuwste Fitbit smartwatch monitort straks glucoseniveau van diabetespatiënten

De eerste smartwatch van Fitbit, de Fitbit Iconic, gaat het glucoseniveau in het bloed van diabetespatiënten monitoren. Hiervoor is Fitbit een samenwerking aangegaan met DexCom, een bedrijf dat apparaten maakt om glucose te meten.

DexCom maakt apparaten die werken met een sensor die vlak onder het huidoppervlak zit. Iedere paar minuten meet deze het glucoseniveau. Deze zender gaat het nu ook mogelijk maken om de resultaten van de metingen op de smartwatch te tonen. De nieuwe feature zal 2018 beschikbaar worden voor Iconic-gebruikers.

Ziggo verhoogt uploadsnelheid bij duurdere abonnementen

Wie extra betaalt kan ook extra service verwachten bij Ziggo. Per 2 oktober verhoogt het bedrijf naast de downloadsnelheden van duurdere abonnementen ook de uploadsnelheden. De prijzen voor deze abonnementen zullen niet veranderen.

De uploadsnelheden zullen vanaf 2 oktober veranderd worden via een reset van het modem op afstand. Dit gebeurt in fases waardoor het tot vier weken kan duren voor gebruikers de nieuwe snelheid hebben. Klanten van Ziggo met een dergelijk abonnement kunnen ook zelf hun modem resetten om nieuwe snelheden te krijgen.

Snackbyte: trailer The Current War

Eindelijk is de eerste officiële trailer van The Current War naar buiten gebracht. De film gaat over de strijd tussen de bekende uitvinders Thomas Edison en George Westinghouse ongeveer honderd jaar geleden. Oscar-winnaar Benedict Cumberbatch speelt Edison en Westinghouse wordt gespeeld door Michael Shannon. De trailer geeft al een tipje van de sluier weg over de gespannen relatie tussen de twee uitvinders en hun uitvindingen: gas en elektriciteit.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Instagram Stories direct delen op Facebook, Fitbit smartwatch helpt diabetespatiënten en meer
Sluiten