Nieuwe functie showt jouw favoriete Instagram Stories nu permanent op je profiel

De Instagram Stories zijn een groot succes. Het jammere is alleen dat alle stories, ook je mooiste, maar 24 uur te zien zijn. Daar komt verandering in, aangezien je Stories straks permanent zichtbaar kunnen blijven met Stories Highlights.

Stories Highlights: permanente Instagram Stories

Vandaag rolt Instagram een nieuwe functie uit voor iOS en Android waarbij de Stories die je maakt automatisch gearchiveerd worden. De foto’s of video’s zullen daar worden opgeslagen en na 24 uur verdwijnen.

Stories Highlights
Via The Verge

Je hebt de mogelijkheid om van deze gearchiveerde Stories zogenaamde ‘Stories Highlights’ te maken. Dit is een collectie van verhalen die je al eerder hebt gepost, en zal te dien zijn in een horizontale balk bovenaan je profiel.

Op die manier kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om al je favoriete vakantiemomenten uit te lichten of je gedronken koffie bij je favoriete koffietentjes. Bedrijven zullen hier wellicht een selectie laten zien van de producten die ze verkopen.

Een voordeel van de nieuwe Instagram Highlights is dat je de Stories niet steeds hoeft op te slaan, wat ruimte op je telefoon inneemt. Instagram slaat ze nu namelijk op in de cloud.

Stories Highlights

Pimp your profile

Instagram wil met deze nieuwe functie het belang van het bewaren van herinneringen nog verder benadrukken. Een woordvoerder van het bedrijf zei over de nieuwe functie dat deze er voor zorgt dat je profiel op het sociale medium een nog betere relevantie kan hebben, en zo nog beter kan laten zien wie jij als persoon bent.

Instagram Highlights is onderdeel van Instagram versie 25 die gisteren uit kwam. Onlangs presenteerde Instagram ook een nieuwe handige functie.

Reageer op artikel:
Nieuwe functie showt jouw favoriete Instagram Stories nu permanent op je profiel
Sluiten