Nieuwe functie voor Instagram Stories is er één die mag blijven

Instagram heeft Stories weer uitgebreid met een nieuwe functie. Beetje bij beetje wordt de dienst steeds completer. Na het toevoegen van gifs is de functie ‘Type Mode’ toegevoegd. Hiermee ben je in staat om tekst aan een Story toe te voegen zonder dat je eerst een foto of video moet maken. Welkom prachtige quotes in alle kleuren van de regenboog.

Instagram Stories uitgebreid met Type Mode

Met de nieuwe functie is het mogelijk om in Stories direct de achtergrondkleur te veranderen, maar ook de tekstkleur en de stijl van de tekst, oftewel het lettertype. Type Mode is vandaag voor zowel iOS als Android uitgerold.

De functie activeer je op dezelfde manier als bijvoorbeeld een Live Story of de hilarische Superzoom. Veeg helemaal naar links totdat je ‘Type’ ziet en begin je tekst te typen. Daarna kan het editen van de kleuren beginnen en je nieuwe Story is klaar om door je volgers te worden geconsumeerd.

instagram stories

De nieuwe stijlen voor de tekst kunnen overigens ook over foto’s en video’s worden geplaatst. Hiervoor ben je dus niet tot de nieuwe functie beperkt. Het is wat ons betreft een functie die mag blijven, maar zijn een beetje sceptisch. Het is heerlijk om via beelden in het dagelijks leven van de mensen die je volgt te kijken. Zoetsappige quotes mogen wegblijven, maar een mooie boodschap op z’n tijd is welkom en een prima afwisseling.

Minder leuk nieuws is dat advertenties een prominentere plek op Instagram Stories krijgen. Dit zijn de zogenoemde Carousel Ads. Dit betekent dat merken straks via de gesponsorde weg meer Stories tegelijk kunnen toevoegen. Op dit moment hoef je maar één ad weg te swipen om weer de verhalen van je vrienden te zien. Je leest hier meer over de zogenoemde Carousel Ads.

Reageer op artikel:
Nieuwe functie voor Instagram Stories is er één die mag blijven
Sluiten